We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Dit is mijn lieve paard Novia. Ze is een 14 jarige merrie en van Spaanse afkomst (Andalusier). Drie jaar geleden kocht ik haar en was ze net drie weken in Nederland.

Afgelopen drie jaar heb ik voornamelijk dressuurmatig in de bak gereden. Daarnaast deed ik af en toe wat grondwerk en daar is ze dol op! Een klein sprongetje is ook te doen met Novia. Ze is braaf op de weg en kijkt niet zo snel op of om door verkeer.
Novia is een lief en eerlijk paard. Ze is braaf bij de hoefsmid en tandarts. Ze vind het heerlijk om gepoetst te worden. Spuitbussen is wel een ding dit vindt ze erg spannend.
Novia staat op dit moment 24/7 buiten in een kudde. Ze kunnen hier lekker met elkaar spelen op de zandvlakte en onbeperkt hooi eten op het bestraatte stuk. Daarnaast is het voor Novia geen probleem om op stal te staan. Ze heeft geen stalgebreken.

Novia heeft last van melanomen. Ze is hier vorig jaar aan geopereerd. Tijdens deze operatie zijn er twee melanomen weggehaald. Hiervan is ze goed hersteld.

De reden dat ik Novia te koop zet is, omdat ze voor mij een te gevoelig paard is. Novia voelt je erg goed aan en reageert hier op. Zelf ervaar ik regelmatig stress en hierdoor wordt Novia ook onrustig in de omgang en tijdens het rijden.
Kortom Novia verdient een ander huisje, waarbij ze echt lekker paard kan zijn. Iemand die recreatief met haar gaat rijden en voor grondwerk is ze ook erg geschikt!
Mocht je oprecht interesse hebben dan hoor ik dat graag! Stuur me een berichtje via Marktplaats.

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.