We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Super leuke en lieve talentvolle merrie voor de sport te koop.

Wegens teveel paarden moet ik helaas afscheid nemen van deze super knappe en vriendelijke merrie. De merrie stamt af van Hometown.
 
Ze heeft vorig jaar een heel leuk en knap merrieveulen gehad van Hitmaker en deze is ook nog in ons bezit en te bezichtigen.
Merrie is op 04-05-22 goedgekeurd voor de sport. Ze is 166 cm hoog maar toont groter. Ook heeft ze een prachtig dun glanzend velletje.

Dit jaar heb ik haar sinds januari/februari weer opgepakt en dit doet ze super! Ze loopt heel gemakkelijk. Heeft een éxtra draf en veel draagvermogen van achteren. Ze is niet snel onder de indruk van gebeurtenissen rond haar heen. Auto’s passeert ze gemakkelijk.

Ze is vergevingsgezind, laat zich gemakkelijk leiden. Is goed aan de hulpen, en reageert ook erg fijn op de stem. Loopt hartstikke fijn op een enkelgebroken bitje en is gemakkelijk aan de teugel. Ze wordt momenteel nog gereden zonder spoortje en zonder zweep. Uiteraard niet omdat ik erop tegen ben, maar omdat ik het belangrijk vind dat een paard eerst begrijpt wat er gevraagd wordt, alvorens een hulp verfijnt en verscherpt wordt.

Ook is ze gewend aan (spelende) kinderen om haar heen. Ze is voorzichtig naar ze toe en laat zich graag knuffelen.

Op de poetsplaats en in haar stal is ze gek op kriebelen. Ze verdient een baasje die haar ook echt die aandacht geven wilt. Jammer genoeg kan ik die aandacht haar niet geven.

Natuurlijk is ze jong, maar ze voelt meer safe dan mijn andere paarden die al langer onder het zadel bevestigd zijn.

Braaf bij de smid. Ze is tweemaal mee geweest op ander terrein, en liet zich hier ook overtuigen de bak door te rijden.
Ze kan ook prima in een kudde staan, maar contact met andere paarden (zien/snuffelen) vind ik wel een vereiste voor een nieuw huisje.

Gevaccineerd conform de regels en begin van het jaar bij de tandarts geweest en behandeld waarbij geen bijzonderheden zijn geconstateerd.

Op 1,5 jarige leeftijd is de merrie gevallen op haar rechter voorknie, waardoor daar nog wel een litteken van te zien is. 

De merrie is getraind op b/l niveau en wordt uiteraard nog steeds gereden en getraind. Ze komt iedere dag in de hand, wordt buiten gezet op de weide en in de avond wordt ze teruggezet op stal.

Graag enkel reactie bij oprecht interesse. De merrie wordt niet ingezet voor joy-riders gezien haar leeftijd, dat wil ik haar niet aandoen.

Ik zie haar graag terechtkomen bij een ruiter die naast het rijden, het ook leuk vindt om een band op te bouwen met haar.
Ze zal mijn inziens ook passen bij een minder ervaren ruiter met de juiste begeleiding.

Handelaren en (semi-)maneges hoeven niet te reageren.

Filmpje onder het zadel is te zien op youtube.be/r3sT8YL8ATQ! 

Stamboom

Vader Hometown
Vader van vader Apache
v.v.v. UB40
m.v.v. Tolanda
Moeder van vader Torose
v.m.v. Parcival
m.m.v. Nadien
Moeder Fantast D
Vader van moeder Vitens
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Tesana
v.m.m.
m.m.m.