We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Dara is een 11 jarige Holstein merrie van 1.70m. Cosido x Chambertin. Ze komt uit een goede moederlijn en uit dezelfde moeder komt de goedgekeurde dekhengst Acocerto.
Dara is super vriendelijk en makkelijk in de omgang. Ze is wel gevoelig en heeft daarom een persoon nodig die kan en wil inspelen op wat ze nodig heeft. Afwisseling tussen rijden, werk aan de hand, grondwerk ed is belangrijk, quality time. Qua rijden is het een fijn paard voor een ruiter met gevoel en die goed afstemt. Dara is een gevoelige merrie en kan soms wat onzeker/kwetsbaar zijn, als je haar veel vertrouwen geeft en afstemt op wat ze die dag nodig heeft dan is het een paard voor echte diepe band. En qua rijden eentje die je op gedachten kan rijden. Ze heeft iemand nodig die commitment aangaat en de tijd voor haar neemt (agenda bij het paard loslaten, in het nu zijn). Een goede en passende persoon is belangrijk. In het verleden (toen ze 4 was) zijn een keer foto's gemaakt van hals en rug. Hals foto's waren goed, op de rug lokaal wat nauw tussen doornuitsteeksels, dit hoefde geen probleem te zijn en is het ook niet geweest daarna. Als je een paard zoekt om een diepgaande band mee op te bouwen, dat is Dara. Ze is geen paard voor snel en oppervlakkig. Ze is een gevoelig paard, maar niet ril/heet. Ze heeft het nodig gezien en gehoord te worden. Ze loopt qua dressuur circa L2/M1 niveau (niet op wedstrijd uitgebracht). Met werk aan de hand kan ze in stap en draf alle zijgangen en beginnend galop aan de hand. Ze kan ook leuk springen, maar heb ik niet veel met haar gedaan. Heb haar ook los laten springen in een lijntje tot 1.20m. Wil je meer weten of kennis komen maken met Dara, stuur me dan gerust een berichtje.

Stamboom

Vader Cosido
Vader van vader Cosimo
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Pagina I
Vader van moeder Chambertin
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Lagina
v.m.m.
m.m.m.