We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop rechtstreeks van de fokker, een prachtig sterk springveulen!

Uit de zeer goede stam van Pier de Vries. Sardonyx is geboren op 4 maart 2022  en zoekt een fijne stal waar hij mag opgroeien tot springpaard. Verder heeft deze stam veel sportpaarden geleverd. Uit grootmoeder Lavendel maar liefs 8 springpaarden van 130 of hoger. Verder in de lijn van Sardonyx zijn nog meer sportpaarden en goedgekeurde hengsten gekomen. De goedgekeurde dekhengsten  Lancelot (Voltaire x Nimmerdor), Farfan (Cantos x Lux)  Justice HL (Harley X E-Pilot) komen ook de deze stam. En niet te vergeten Garcia de Muze die met Niels Bruynseels Grand-Prix springt en al vele successen heeft behaald.
Sardonyx is in Emmeloord te bezichtigen. Naast Sardonyx hebben we nog een plaatje van een hengstveulen te koop, zijn naam is Spyker en is geboren op 6 april 2022. Spyker is een afstammeling van Carrera VDL X Impressive VDL. Zijn moeder is Nessa (stokmaat 1.75 m.) en is een afstammeling van Impressive VDL x Numero Uno.  Bel Margriet Gnodde (06-41188326) en kom kijken naar beide hengstveulens. 
Foto's van 17 juli 2022.

OVER KM CHALCEDON
Sinds begin 2019 kan KM Chalcedon zich rekenen tot de internationale troeven van topruiter Jur Vrieling. Samen behaalden ze al diverse veelbelovende resultaten tot op 1.50/1.60m-niveau en plaatsten ze zich in meerdere Grand Prix’s. Ook in de Global Champions Tour deed de spraakmakende schimmelhengst al opvallende zaken met meerdere goede klasseringen. Het is kenmerkend voor dit toptalent dat hij zich in korte tijd heeft weten te ontwikkelen tot een Grand Prix-springpaard. KM Chalcedon toont veel gelijkenissen met zijn vader, de legendarische Holsteiner Calido I. Deze topvererver leverde een reeks topspringpaarden, waaronder de veelwinnende Coupe de Coeur van Ludger Beerbaum, DSP Cashmoaker van Denis Nielsen, La Coronia van Pius Schwizer, Caleri II waarmee Zuzana Selinkova deelnam aan het EK in Aachen en de Olympische springpaarden California van Taizo Sugitani, Cayak met Eiken Sato en Nobless M van Pius Schwizer. Ook van moederszijde heeft KM Chalcedon goede springgenen meegekregen. Zijn moeder Raphaela leverde in combinatie met Chambertin al het internationale springpaard Ciao Bavaria, waarmee Justine Fehn goede zaken tot op 1.45m-niveau heeft gedaan. Op datzelfde niveau presteert Raphaela’s zoon Chisco S met Dorothee Ahmann. Uit een halfzus van KM Chalcedon is bovendien het beloftevolle Grand Prix-springpaard Con Caya (v.Con Chello) gefokt. Deze in 2010 geboren merrie kwam onder Philipp Weishaupt al uit op vijfsterrenwedstrijden en wordt tegenwoordig door Noora Forsten gereden

Stamboom

Vader KM Chalcedon
1.60 springen Ggk. DSP. WestF.
Vader van vader Calido I
1.30 springen
v.v.v. Cantus
1.60 springen
m.v.v. Baroness
HOLST
Moeder van vader LBBW Raphaela
1.35 springen, Staatspremie
v.m.v. Raphael
Ggk. HANN, OLDBG, SF, WESTF
m.m.v. Wendy
BADWU Staatspremie
Moeder Edelvrouw II
D-OC Elite EPTM-springen
Vader van moeder Numero Uno
1.55 springen
v.v.m. Libero H
1.60 springen
m.v.m. Jolanda
Keur
Moeder van moeder Lavendel
Keur, Preferent, Prestatie
v.m.m. Goodwill
Ggk KWPN
m.m.m. Edelvrouw
Keur Preferent