We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

*** gereserveerd***


Neermolens (Ploeg) King Theodoor    (1.47) 

Wegens beeindiging van de ponysport bieden wij met pijn in ons hart
onze Bloedmooie King Theodoor te koop aan. 

Theodoor kwam bij ons als 3 jarige pony. Omdat hij geen gunstige start heeft gekend hebben wij uitgebreid de tijd genomen om hem op te leiden.Als 3 jarige reden we hem 3x per week, als 4 jarige 4x, als 5 jarige 5x en daarna ook niet meer. We hebben hem nooit overvraagd. Nooit langer dan een half uur gereden (in- en uitstappen uiteraard niet mee gerekend. 

Theodoor is een pony met 3 goede gangen waarin zijn galop echt uitblinkt. Eenvoudige wissels, de contragalop en de keerwendingen zijn zijn absolute specialiteit. En uiteraard zijn ook alle andere oefeningen goed bevestigd.
Als 7 jarige was Theodoor Z2, en nu is hij weer op weg, om met zijn volgende amazone binnenkort Z1 te starten. De amazone die hem nu rijdt was als hoogste L2 geklasseerd en leert van Theodoor in korte tijd, en zonder problemen alle oefeningen tm Z2.
De keren dat Theodoor zonder winstpunt(en) of prijzen thuis is gekomen zijn op 1 hand te tellen.
Dit maakt van Theodoor een echte schoolmaster. 

Theodoor houdt niet van springen. Wel maak je hem voor de afwisseling ontzettend gelukkig met buitenritten. Ook is hij gek op aandacht en een echte knuffelpony die graag met je speelt. Samen rennen door de wei of voetballen vindt hij erg leuk. 

Voor de beginnende ruiter vinden wij Theodoor niet geschikt. Theodoor wil graag shinen in de ring en heeft veel GO. Dat zorgt ervoor dat wij hem bij een ruiter / amazone willen zien komen die al wat ervaring heeft. Ook zoeken we voor hem de ruiter / amazone die fanatiek is en goed begeleid wordt. We gunnen hem wederom de weg naar het hoogste niveau en iemand die net zo gek is op hem als dat wij zijn. 

Theodoor heeft nog nooit geschopt, gebeten, gesteigerd of gebokt. Ook heeft hij nooit koliek of andere blessures gehad. (medisch dossier mag worden ingezien) 

Het enige minpunt(je) dat Theodoor heeft is dat hij een luchtzuiger is wanneer het management niet goed is. Met zijn band om zal hij nooit luchtzuigen. Bij ons thuis heeft hij de band niet om en ook niet nodig, omdat de plaats in de stal waar hij lucht zou willen zuigen is ingesmeerd met kribox, en in de wei / paddock loopt het stroomdraadje bovenlangs de palen.
(Tandarts gegevens ter bevestig en ter inzage aanwezig)

Weidegang is wel een must voor Thedoor, evenals een maatje waar hij mee kan spelen of lekker kan kroelen. 

Omdat King Theodoor ons zo nauw aan het hart gaat, nemen we de tijd voor deze verkoop. Handelaren hoeven dus niet te reageren, en de bekende klik en het 5 sterren tehuis zijn een must om hem te kunnen laten gaan. Omdat King Theodoor onze laatste pony is, is het mogelijk hem inclusief al zijn toebehoren te kopen. 

Meer info (graag eerst via app) of filmpje 0610638393

Stamboom

Vader pippins pride AT
Vader van vader Wengelo's Ricardo
v.v.v. coelenhage's purioso
m.v.v. wenelo's queeny
Moeder van vader orchard orange pippin
v.m.v. aester el nino
m.m.v. orchard wielcanoc
Moeder Nobis Juulke
Vader van moeder de goede ree now or never
v.v.m. highroad duty free
m.v.m. lijsterhof's First Lady
Moeder van moeder nobis Juliette
v.m.m. aester el nino
m.m.m. were di's Julia