We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Op zoek naar een droom van een hengst voor zowel sport, ontspanning als bijvoorbeeld de dekdienst? Omdat alles houden niet altijd kan, bieden wij nu deze unieke kans..... Deze droom van een PRE hengst, uitermate geschikt voor zowel de sport als dekkingen, is te koop. Door de jonge aanwas binnen ons bedrijf voor zowel de sport als de dekdienst komt deze jonge hengst voor de juiste koper beschikbaar. Tinto de Verano is geboren in 2018 en een zoon van de zeer bekende hengst Favorito CLV. Met zijn werkelijk prachtige zwart bruine kleur en zeer volle staart en manen is Tinto een plaatje om te zien net zo als zn vader extreme behang. 
Maar met zijn beweging, natuurlijke aanleg bovenal een belofte voor de toekomst. Zeer interessant paard voor ook het buitenland, denk hierbij aan de USA!!! Zijn vader Favorito loopt inmiddels in de  zware Tour. Zijn vader, Favorito, springt foutloos alle wissels van om de pas t/m 4. Daarnaast beschikt Favorito over een zeer goede piaffe en passage. Favorito is onder andere te zien geweest bij grote evenementen als Horse Event, maar loopt ook regelmatig mee in clinics, shows en andere evenementen, als excellente vertegenwoordiger voor zowel het ras (Pura Raza Espanola) als de sport.
Tinto de Verano is in 2021 APTO goedgekeurd. Daarnaast volledig röntgenologisch goedgekeurd alsmede een goedgekeurde de kwaliteit van zijn sperma. Overkeuren mag uiteraard, maar is wel kosten koper. Momenteel meet hij nog net geen 1.70 en heeft daarmee een zeer fijne maat.
Deze fijne jonge hengst heeft drie zeer goede basisgangen, waaronder een ruime stap en een zeer unieke en stabiele galop. Ondanks zijn jonge leeftijd galoppeert hij al perfect in de contra.  Hij is nog jong en zijn opleiding loopt parallel aan zijn leeftijd. Momenteel kent hij de oefeningen tot een L/M niveau.  Door zijn aanleg en werkwilligheid zal hij in de toekomst ook zeer zeker geschikt voor het hogere werk. En valt zijn vraagprijs ook in een klasse welke past bij zijn kwaliteit.
Zijn opwaartse galop maakt dat hij zalig zit en je als ruiter een zeer stabiel en comfortabel gevoel geeft. Hij is voorzien van veel body een heeft een bijzonder volle staart en prachtige manen dos. Tinto is zeer braaf en beleefd in de omgang, en echt te omschrijven als een zeer welgemanierde hengst. Zo gaat hij dagelijks gewoon naar buiten, is braaf op de trailer en vrachtwagen, braaf bij hoefsmid, stapmolen etc. Buiten staat hij, zonder problemen, dagelijks in de wei met zicht op andere hengsten en merries. Onder het zadel blijft hij ook fijn te rijden wanneer er andere hengsten en merries in de rijbaan zijn en vertoont hij geen hengsten streken.

Stamboom

Vader Favorito CLV
Apto
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.