We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Alaina Du By is een 7-jaarse arabische volbloed merrie met stamboekpapieren BAPS.
Geboren 03-2016, schofthoogte 1.46m, uit Zaim Du By en Ottawa Du By.
Beide ouders van Alaina zijn bont, zijzelf heeft slechts enkele witte spots.

Zeer goede basis grondwerk en longewerk (oa Parelli level1).
Braaf in omgang en vlot op de trailer, rustig op verplaatsing.

Deze merrie is zeer geschikt voor lange wandelingen, reeds meermaals naar zee geweest, dagwandeling, uitstap naar het crossterrein enz. Dit steeds in groep, ze loopt niet vlot op kop en zal ook niet geschikt zijn om alleen te gaan wandelen.
Ze heeft ook al meegedaan aan een endurance wedstrijd te Beernem.

Alaina is echter NIET geschikt voor piste werk. Hoewel ze aan de longe geen problemen maakt, zal ze in het bereden zijn na korte tijd gevaarlijk gaan staken (steigeren, bokken, uitbreken,...). We zoeken dus met nadruk een nieuwe thuis waar ze kan genieten van lange wandelingen, is niet de bedoeling om haar te verkopen als projectje om er toch nog een sportpony van te maken!
Ze toont in vrijheid een vlotte sprong, mogelijks ligt TREC of eventing haar wel. Als kleine ruiterclub bestaat het werk voor onze paarden echter voor 70% uit piste werk. Vandaar de moeilijke beslissing om deze merrie toch te verkopen.

Alaina heeft in 2020 een veulen gehad , vlotte bevalling en goede moeder (foto's van veulen), je mag ook alles met het veulen doen.

Up to date met ontworming, vaccins, tanden in orde, nazicht osteopaat.

Dit paardje loopt 24/7 buiten samen met andere paarden. Geen problemen om even alleen te staan of alleen uit de weide te halen.
Dus, als je op zoek bent naar een trouwe metgezel voor rustige ritten in de natuur, dan is Alaina Du By een goede keuze. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken om haar te ontmoeten.

Stamboom

Vader Zaim Du By
Vader van vader SH NITE SPLENDOR
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader HAB REALLY LUCKY
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Ottawa Du By
Vader van moeder FIRE MOTION
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder DAKOTA
v.m.m.
m.m.m.