We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

TWEEJARIGE MERRIE MET VRIJE BLOEDLIJNEN GESCHIKT VOOR FOKKERIJ EN ALLROUNDSPORT

De zilverappelbruine Persistance II van de in Oldenburg en Westfalen goedgekeurde hengst Wedgwood (= Wild Child x Florencio I) is geboren op 28 mei 2020.

Persistance II is een bloed gemaakte spijkerharde tweejarige met veel ras en goede bewegingen. Ze valt op door haar gummi en atletisch vermogen in de galoppade. OP 15 juni 2022 is zij rontgenlogisch gekeurd met als resultaat een positief aankoopadvies (alle 8 klasse-onderdelen beoordeeld met 1).

Persistance's vader Wedgewood (met als grootmoeder tweevoudig WK kampioene Woodlander Farouche) viel als 2,5 jarige hengst in Oldenburg op door zijn lichaam, correctheid en bewegingen met name in de stap. Van zijn kleine excellente eerste veulenjaargang werden inmiddels twee dochters voorlopig keur. 
Onder de naam Watermill Wedgwood won hij in 2020 en 2021 het eventingkampioenschap in Zweden onder Christofer Forsberg.

De moeder van Persistance, de stermerrie Konstance is een dochter van de preferente Gelderse hengst Alexandro P x de stermerrie Persistance van Witma Alazan (Amor x Eclatant x Apollo) x UTV-kampioene Esperance van Goudsmid x Commandant. Persistance II is een nicht van het Z-dressuurpaard Bengel (Sander) en het menpaard (klasse M) Ultralux (Cabochon). Persistance II is een achternicht van de keur sport (M2-dressuur) prestatiemerrie Mesalliance (Cabochon) en de M1-dressuur gekwalificeerde Ordonnance (Wagenaar).

Verder bracht de moederlijn voort de sportpaarden: Z1-dressuur Bengel (Sander), de naar Engeland verkochte M2-dressuurruin Bucephalus (Parcival), het kampioensveulen Florance (Alexandro P), die thans in de Z-dressuur wordt uitgebracht, de ZZ-licht ruin Gentil (Alexandro P) em de keur sport (Z) merrie Tendance (Osmium), waarvan de zonen Cipollini (Laurentz) en ZOZ (Elegant) respectievelijk Lichte Tour en  op Z-licht niveau in de sport worden uitgebracht. 

Persistance is met 0,8% zeer laag verwant en daardoor ook interessant voor de fokkerij.

Stamboom

Vader Wedgwood
goedgekeurd Oldenburg en Westfalen
Vader van vader Wild Child
v.v.v. Wavavoom
(=Weltregent x Longchamp)
m.v.v. Woodlander Farouche
2x kamp. WK Jonge Paarden
Moeder van vader Foxi Lady
Elite
v.m.v. Florencio I
PSG/Inter I
m.m.v. Savannah
Moeder Konstance
ster
Vader van moeder Alexandro P
preferent ZZZ-dressuur
v.v.m. Koss
preferent 1.20 springen Z2-dressuur
m.v.m. Itilde
keur pref
Moeder van moeder Persistance
ster
v.m.m. Witmar Alazan
PSG/Inter I
m.m.m. Esperance
keur UTV-kampioene