We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: SINT-OEDENRODE
FOKKER/CONTACT: Dhr. H. v.d. Oever +31 (0)6 - 1890 37 20 (alleen Nederlands)
CONTACT all other countries: Sabine Smit - Veulentekoop.nl/Foalforsale.com +31 (0)6 - 22 44 68 43
Bij aanschaf van deze merrie betaald u GEEN commissie!
-----
Drachtig:Ja
Gedekt door:Eldorado v.d. Zeshoek
Uitgerekend:Mei 2023

Funny AL Z is een nakomeling van de top verervende hengst For Pleasure en is drachtig van Eldorado van de Zeshoek en al uitgerekend begin mei!!!!

Funny is alleen ingezet voor de fokkerij. Haar broer is de AES goedgekeurde hengst Zirocco Air (v. Zirocco Blue) die al met verschillende ruiters op internationaal 1.50m. succesvol was.

Funny stamt uit de succesvolle Holsteiner stam 18B1. Een sportlijn bij uitstek! Tot de vaandeldragers in de springsport behoren Audi's Alpapillon Armani (v. Aldato) met Vincent Voorn, Queen Lisa (v. Quidam de Revel) onder Felix Hassmann, Romulus 105 (v. Ramirado) onder Otto Becker, Cagliostro (v. Calando I) onder de Finse amazone Noora Pentti, Catwalk 7 onder Christian Ahlmann en Campesino (v. Cor de la Bryere) onder Thomas Voss, Cardoso vd Helle (v. Calando I) met Christof Cleeren, en de Olympische Spelen deelnemer Common Sense (v. Candillo), van de Russische ruiter Mikhael Safronow.
-----
Moeder is de Holsteiner merrie Zalza (v. Con Air). Zij bracht naast de AES goedgekeurde hengst Zirocco Air het internationale 1.30m paard Diadem Melloni (v. Diamant de Semilly) en het internationale 1.35 m. paard. Andigo AL Z (v. Andiamo).

Grootmoeder Marlen I sprong zelf op 1.20m niveau een staat onder andere aan de wieg van de 1.45m. springpaarden Cristano (v. Acord II) en Chila (v. Clinton I).

Overgrootmoeder Eprise (v. Ramiro Z) bracht o.a. het 1.30m. paard Crododile dancer (v. Corrado I) en het 1.40m. paard Laramira (v. Corrado I).

-----
For Pleasure is tweevoudig winnaar van de Olympische Gouden Medaille, Wereldkampioen & Hannoveraanse Hengst van het jaar 2000. Hij maakte deel uit van het gouden medaille-winnende Duitse springteam op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 en werd in 1995 uitgeroepen tot Duits paard van het jaar. For Pleasure werd voor het Duitse team zo succesvol bereden door Lars Nieberg en meer recentelijk door Marcus Ehning. Hij is een van de meest gezochte verervers in Duitsland. Zijn twee gouden medailles voor het Olympisch team (Altanta en Sydney) maken hem tot een van de meest succesvolle fokhengsten van dit moment.

Zijn vader, Furioso II, wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke sportpaardenverervers ter wereld. Furioso II was in 1989 de topvererver in Duitsland op basis van het geld dat hij verdiende. Zijn bloedlijnen zijn terug te vinden in bijna alle erkende internationale stamboeken in Europa.

Moedersvader van For Pleasure zijn de nakomelingen van Grannus succesvolle springpaarden over de hele wereld. De zwarte Anglo-Arabier Matcho was de winnaar van het verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf in 1992 en heeft sindsdien zijn eigen hengstenlijn in het Hannoveraanse ras opgericht.Naast zijn spectaculaire afstamming en atletisch vermogen beschikt For Pleasure over een overo-gen, zoals blijkt uit zijn uitgebreide witte gezichts- en beenaftekening en buikvlek, waardoor hij een goede keuze is voor de kleurproductie.

Stamboom

Vader For Pleasure
1.60m.
Vader van vader Furioso II
v.v.v. Furioso xx
m.v.v. Dame de Ranville
Moeder van vader Gigantin
v.m.v. Grannus
1.50m.
m.m.v. Goldi
Moeder Zalza
Vader van moeder Con Air
1.60m.
v.v.m. Contender
m.v.m. Fair Lady IX
Moeder van moeder Marlen I
1.20m.
v.m.m. Corrado I
1.60m.
m.m.m. Eprise