We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop rassige L1, Stb-ext merrie Gamaika F, geboren 29-04-2011. Een erg mooie merrie; stoer front, prachtig hoofd en mooi gebouwd. Het is een lieve merrie, heel braaf, rustig en makkelijk in de omgang, stal, wei en in de trailer. Onder het zadel op een plezierige manier sensibel, ze wil graag voorwaarts en staat licht aan de hulpen. Daardoor meer geschikt voor een ervaren en consequente ruiter.

De merrie komt uit een sport- en predicaatrijke lijn. We hebben haar als jaarling gekocht. Ze is als ruim driejarige zadelmak gemaakt en altijd met plezier op haar gereden. Op wedstrijd L1 dressuur meegereden door twee verschillende amazones. Thuis in training Z1 niveau, regelmatig clublessen op locatie met haar gevolgd. Op het moment is haar tweede veulen kort geleden gespeend. Dit betekent dat de merrie een tijd niet bereden is geweest. In 2018 heeft ze haar eerste veulen gekregen is daarna weer onder het zadel gereden. Binnenkort gaan we haar terug trainen. Ze is een super moeder en makkelijk drachtig te krijgen. Dus inzetbaar voor fok of sport.  

Moeder is de Elite, Preferent, Prestatie, PROK merrie Namaika (v. Inspekteur). Zij werd op Z1 niveau in de sport uitgebracht. Haar beste nakomelingen in de sport zijn Amadeus F (v. Gribaldi) Ster, Grand Prix, Florenzo F (Florett AS)  PSG/Int 1 en Hiphop F (v. Charmeur) PSG/Int 1. De verervingskracht van deze merrie is groot op het gebied van sport. Haar beste dochters zijn Emaika F (v. Armani) ZZL, Elite, Sport, D-oc, Unamaika (v. Gribaldi) Z2 Ster, Sport en Samaika (v. Gribaldi) ZZl, Keur.    

Grootmoeder is de Preferent, Prestatie merrie Samaika (v. Nieuwpoort). Met als bekendste nakomeling Goliath (v. Zebulon) die onder Arjen Teeuwissen jarenlang deel uit van het Nederlandse dressuurteam. De combinatie werd in 1999 Nederlands kampioen. In 1999 en 2001 behaalden ze de zilveren teammedaille tijdens de Europese kampioenschappen en ook tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney maakte Arjen met Goliath deel uit van het Nederlandse team dat de zilveren medaille behaalde.    

In de merrielijn vinden we een keur aan hoog geklasseerde sportpaarden en predicaten. Een kijkje nemen in het KWPN database maakt de moeite waard.  

Wegens tijdgebrek en ruimte zijn we opzoek naar een leuk adres voor haar. Ze geniet van aandacht en vind werken aan de longe, grondwerk, balkjes lopen of onder het zadel leuk. Als fokmerrie een hele goede moeder. Ze staat makkelijk in de kudde en zorgzaam naar veulen toe. Aangezien we de merrie allang hebben kunnen we alles vertellen over haar. Zodat ook wij er zeker van zijn dat ze een goede match is met haar nieuwe eigenaar. Dat verdiend ze!

Vraagprijs 8500 euro. 

Stamboom

Vader Oscar
Vader van vader Wolfgang
v.v.v. Farn
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Namaika
Elite, Preferent, Prestatie, Prok
Vader van moeder Inspekteur
v.v.m. Darwin
m.v.m.
Moeder van moeder Samaika
Preferent, Prestatie
v.m.m. Nieuwpoort
m.m.m. Damaika