We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Zwarte parel uit de merrielijn van Blue Hors Don Schufro, Blue Hors Venziano, Just Wimphof en nog veel meer!

Brabaçonne Royal van de Prinsenheide is een interessant gefokt dressuurveulen. Op de Oldenburger veulenkeuring mocht hij de zeer geliefde veulenpremie in ontvangst nemen. Een premie die alleen ten deel valt aan veulens met een bovengemiddelde kwaliteit!

Moeder is de jonge Oldenburger merrie Fiona Royal van de Biebosschen (v. Blue Hors Farell). Zij werd als veulen bekroont met een elite premie en is gefokt door de fokkers van oa For Ferrero. Fiona Royal is zadelmak en zal in de sport uitgebracht gaan worden. Grootmoeder is de Oldenburger Verbandspremie merrie Festina Woods (v. Bretton Woods). De vijfjarige Fiona Royal is haar oudste nakomeling.Overgrootmoeder is de Staatspremie merrie Fiësta Royal van de Biebosschen (v. Royal Dance). Haar moeder is de Elite merrie Fiësta Mexicana (v. Sandro Hit). Zij staat aan de wieg van de bij het Oldenburg goedgekeurde hengst Davidoff's Hit (v. Don Davidoff) en het internationale PSG/Inter I paard VIP (v. Van the Man) - Frederique Bourgault (CAN).De oplettende kijker ontdekt dat deze merrielijn een keur aan Grand Prix paarden en goedgekeurde hengsten voortbrengt. Om zo maar een paar namen te noemen Blue Hors Don Schufro, Blue Hors Venziano, Just Wimphof, Blue Hors Zatchmo, Fürst Romanov, Tialormade Red Rebel en nog veel meer.....!

Vader Bon Coeur (2012) timmert duidelijk aan de weg in de sport en fokkerij. De inmiddels op Lichte Tour geklasseerde hengst is in Duitsland en Zweden al langer een grote naam en maakte eind 2020 ook in Nederland goede sier dankzij zijn zoon Bloomberg, de KWPN verrichtingskampioen met 88,5 punten. Bon Coeur beschikt zelf over geweldige atletische eigenschappen, met krachtige, tegelijkertijd luchtige gangen. Hij werd als hengst geprimeerd in Verden 2014 en won zijn 30-dagen test in Schlieckau met in totaal 9.1 punten voor zijn gangen, waarbij hij meerdere keren beloond werd met de maximale 10. Onder het zadel was hij ook kampioen in Hannover 2016 en zowel als 3- en 4-jarige reservekampioen op het Bundeschampionat in Warendorf.Bon Coeur valt op als modern sportpaard en door zijn uitstekende rijdbaarheid.In september 2018 maakte Bon Coeur zijn eerste start in Zweden. Hij verdiende een  indrukwekkende 93% in test voor 6-jarigen.Gewilde nakomelingenDe veulens van Bon Coeur zijn erg populair op de veilingen. Zijn nakomelingen hebben al op jonge leeftijd indruk gemaakt op een aantal van de beste dressuurruiters in Europa. Het duurste veulen op de elite-veiling in München, juli 2018, was afkomstig van Bon Coeur. Tijdens de Hannoveraanse hengstenkeuring in Verden, oktober 2018, werden zeven van de acht geselecteerde zonen goedgekeurd. Twee van hen werden ook geprimeerd. Bon Coeur kan trots zijn op nog maar kort beginnende carrière, hij heeft reeds meer van 40 goedgekeurde zonen en kan al over de 25 staatspremie merries op zijn naam zetten. In Nederland bracht hij afgelopen jaar de premiehengst Bloomberg welke met maar liefst 88,5 punt slaagde voor het verrichtingsonderzoek.

Veulen heeft 3 heel goede gangen en zal goed aan de maat worden

veulen terug te vinden op Horsetelex: BRABAÇONNE ROYAL VAN DE PRINSENHEIDE 
video: op youtube zie link: youtu.be/P3_AMqjgLSw

Stamboom

Vader Bon Coeur
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Fiona Royal
Vader van moeder BH Farell
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.