We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Vinca Van de Zandzee stamt af van de 6jarige Hannoveraanse Premiehengst Valdiviani.
Valdiviani werd na z'n goedkeuring aangekocht door Madeleinde Winter-Schülze als toekomstpaard voor Isabell Werth die hem ook reeds in opleiding heeft. Werth over Valdiviani: ”Als hij gezond blijft, ben ik er 100 procent van overtuigd dat hij in de ring een grote rol gaat spelen.”

Langs moederszijde zijn zowel de moeder, grootmoeder, overgrootmoeder als overovergrootmoeder Hannoveraanse Staatspremie merries. 
Daarnaast heeft de moeder Snap Dragon het Gezondheidslabel (zelfde zeer strikte criteria als de dekhengsten bij BWP) en Exterieurlabel van BWP. 
De 3jarige Just Wimphof en 2jarige Jameson uit Snap Dragon zijn beide reeds röntgenologisch goedgekeurd.

In deze moederlijn zijn veel goede sportpaarden en gekeurde hengsten terug te vinden.
Een mooi voorbeeld is de goedgekeurde Sean Connery (v. Sir Donnerhall) die ¾ broer is van Snap Dragon. Deze hengst werd 3de op het Bundes Championat bij de 3jarigen, won als 3jarige het Westfaals kampioenschap en was als 6jarige 2de op het BC. Later werd hij uitgebracht in de sport door Therese Nilshagen, tot in de Grand Prix.
Andere namen zijn:
- Sean Connery II (Sir Donnerhall x Rotspon): 3/4 broer van de moeder. Werd in 2015 op de PSI veiling verkocht voor €850 000, liep lichte toer onder Sacha Schulz en loopt momenteel internationaal Junioren.
- Sirocco (Sandro Hit x Rotspon): halfzus van de moeder. Internationaal succesvol in de kleine toer onder Kate Cowel (UK)
- Her Highness O (Hohenstein x Weltmeyer): halfzus van de grootmoeder. Internationaal GP onder Caroline Roffman en nu onder Signe Kirk Kristiansen met scores ruim boven 70%.
- Frisco (Furstenball x Stedinger): ggk dekhengst en dit jaar nog internationaal zegevierend in de lichte toer onder Severo Jurado Lopez en nu nationaal Inter I met de eigenares in Finland.
- Sean Connery III (Sir Donnerhall x Rotspon): onlangs als 4jarige verkocht voor €48 500 op de 2022 Hanoverian April Online Auction.

Vinca zelf kreeg reeds de Oldenburger Verbandspremie tijdens de veulenregistratie, met de volgende commentaar van de jury: Groot en grootramig veulen met een goede voorbeentechniek en actief ondertredend achterbeen.

Meer info over deze stam vind u op  https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2306278/vinca-van-de-zandzee

Kortom, een ideale opportuniteit om een merrieveulen te kopen uit een zeer succesvolle stam in zowel sport als fokkerij.

Stamboom

Vader Valdiviani
Prämienhengst
Vader van vader Veneno
v.v.v. Vitalis
m.v.v. Diamond Lady
Moeder van vader Fairlight RB
Staatspremie
v.m.v. Fidertanz
m.m.v. Paira
Moeder Snap Dragon
Staatspremie, E-label BWP, G-label BWP
Vader van moeder San Amour
Hauptprämie
v.v.m. Sandro Hit
m.v.m. Puppenfee
Moeder van moeder River Queen O
Staatspremie
v.m.m. Rotspon
m.m.m. Wild Lady O
Staatspremie