We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: SLEEUWIJK
Fokker: Mw. S. de Bruijne - +31 6 52628884
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!
-----
Samianca is een aansprekend hoogbenig dressuurveulen met een fijn bewerkbaar karakter. Haar vader First Date is een nakomeling van de topverever Fürstenball. Door de vrije bloedvoering is Samianca ook zeer interessant voor de fokkerij.
-----
Moeder is de Ster, voorlopig Keur en PROK gekeurde merrie Gianca. Haar vader Amazing Star was de KWPN verrichtingskampioen  van 2008 en PAVO-cup winnaar 2010.  Hij werd door Theo Hanzon succesvol in het ZZ-licht uitgebracht en werd datzelfde jaar verkocht naar Japan en tot Grand Prix niveau opgeleid. 

Grootmoeder is de Ster merrie Tianca. Haar vader is de veelzijdige KWPN hengst Democraat (v. Uniform) legde zijn verrichtingsonderzoek in Warendorf winnend af. Onder Anky van Grunsven liep hij succesvol op Prix St. George / Intermediair I niveau en onder niemand minder dan Jos Lansink werd hij op 1.40m. in de springsport uitgebracht.

Overgrootmoeder is de Keur, Preferente merrie Nianca (v. Farrington). zij werd zelf op M2 niveau in de sport uitgebracht. Naast Tianca bracht zij het Internationale CCI2* paard Zianca (v. Rhodium) - Justus Valk (NED) en het internationale Inter I paard Ushi (v. Democraat)Samantha Jane Morisson (GBR).
-----
Vader is de hengst First Date. Hij is een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte en souplesse. De galop heeft een goede ruimte en een goede beentechniek. First Date beweegt met een zeer goede houding, een goede balans en een goede tot zeer goede souplesse. Als dressuurpaard heeft First Date veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

First Date is een hele moderne zoon van de Duitse topvererver Fürstenball. Fürstenball zelf behoort al jaren tot de top van de Duitse dressuurpaardenfokkerij. Hij was zelf keuringskampioen, verrichtingskampioen en Bundeskampioen. Bron: Stal Brinkman 

Stamboom

Vader First Date
Vader van vader Fürstenball
PSG/Inter I
v.v.v. Fürst Heinrich
m.v.v. Maradonna
Moeder van vader Rheingold TS
Verbandspremie
v.m.v. Dancier
m.m.v. Roasanna TS
Moeder Gianca
Ster, voorl. Keur, PROK
Vader van moeder Amazing Star
PSG/Inter I
v.v.m. Flemmingh
1.30m.
m.v.m. Thalia Vrouwe
Z1 - dressuur
Moeder van moeder Tianca
Ster
v.m.m. Democraat
1.40m., PSG/Inter I
m.m.m. Nianca
Keur, Preferent