We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Oleander is een grote, lieve en aanhankelijke ruin van ongeveer 1.70.
 Hij heeft 2 jaar in de opfok gestaan en In april 2021 is hij geruind. Na de opfok heeft hij bij ons op (kleinschalige) stal met onze andere paarden gestaan. Momenteel staat hij dagelijks in het land met een andere ruin. Oleander is onbeleerd. Hij kan vast staan en loopt braaf mee aan de lijn, hij word graag geborsteld. Kan voetjes geven, is onlangs bekapt. Heeft een zadel en hoofdstel opgehad. Er is nog geen begin gemaakt met het echte zadelmak maken.  

Kannan Jr.
Moeder Van Meta en vader Cornet Obolensky. Van Meta is een dochter van de Franse crack Quick Star. Zelf presteerde Van Meta ijzersterk in de sport en klasseerde zich op internationaal 1.45m-niveau. Voorafgaand aan haar sportcarrière schonk ze het leven aan één veulen en deze Belle Meta (v. Triomphe de Muze) staat inmiddels ook als internationaal springpaard te boek. Van Meta’s moeder Lady-Meta (v. Voltaire) is op haar beurt een dochter van Cemeta (Nimmerdor x Le Mexico) en daarmee de volle zus van Kannan. Lady-Meta gaf in totaal drie internationale springpaarden, waaronder Van Meta’s volle broer, de op 1.50m-niveau gepresteerde Wessel.
Kannan Jr is goedgekeurd bij zowel het KWPN als Studbook Zangersheide. Bij het KWPN werd hij ingeschreven met 9’ens voor vermogen, reflexen, techniek en aanleg. Zoals we bijna van hem gewend zijn, maken ook zijn eerste nakomelingen de verwachtingen waar. Kannan jr. werd in 2022 tweede in de KWPN Hengstencompetitie klasse Z/ZZ en liep tot dat moment 29 keer foutloos bij 32 starts.  

Ellemeta
Moeder Ellemata heeft ZZ gesprongen met winst voordat ze in ons bezit kwam in 2017.  Daarna heeft ze 1 veulen gekregen (Oleander) Ook Ellemeta komt uit de hierboven beschreven meta stam. Moeder Annemeta, oma Lady Meta (volle zus van goedgekeurde hengst Kannan) Juni 2012 had ze het volgende commentaar bij de IBOP: Ellemeta, gefokt bij M.G. Kramer-van der Meer uit Oud-Beijerland en geregistreerd bij Black Horse BV in Papendrecht was ook goed voor een hoge score, 75 punten voor exterieur en 85 voor het springen. Ze zat nog wat zuinig in de bespiering maar toonde ruim voldoende uitstraling en een mooie voorhand. Ze sprong apart snel van de vloer en dat leverde haar 90 punten voor haar reflexen op. 

Video youtube: https://youtube.com/shorts/jCvmC531PgQ?feature=share

Vraagprijs € 15.000
Informatie telefonisch of via Whatapp

Stamboom

Vader Kannan JR
Vader van vader Cornet Oblensky
v.v.v. Clinton
m.v.v. Rabanna van Costersveld
Moeder van vader Van Meta
prok, sport(spr), ster
v.m.v. Quick Star
m.m.v. Lady Meta
prest, prok, ster
Moeder Ellemeta
IBOP(spr), keur, sport(spr)
Vader van moeder Indorado
v.v.m. Corrado I
m.v.m. Aida
Moeder van moeder Annemeta
IBOP(spr), prok, ster
v.m.m. Guidam
m.m.m. Lady Meta
prest, prok, ster