We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Just is in rust opgeleid op Z niveau, hij is zeer makkelijk in de omgang en beweegt heel functioneel. Just heeft een bijzonder goede ruime stap, die zich makkelijk laat sluiten zonder verlies van takt en regelmaat. Zijn draf is functioneel en biedt aan tot sluiten. De galop is zoals we van alle chippendale’s gewend zijn, ruim, bergop en doorgesprongen. Daarnaast laat hij aanleg zien voor het hogere werk met een heel mooi beginnetje van wat pasjes piaffe.  

Just is wat later rijp, geen paard voor de jonge paarden competities. Hij is heel buigzaam en beweeglijk in zijn lijf, wat hem lang in de weg heeft gezeten door het gebrek aan kracht. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij in alle rust en met heel veel basis werk is opgeleid om zo sterker en rechter te worden en meer door zijn lijf te komen. Dit werpt nu zijn vruchten af wat resulteert in een los en soepel paard wat nu de kracht begint te krijgen voor het meer verzamelde werk. Met de juiste ruiter gaat Just het ver brengen in de sport.

Just is makkelijk in de zijgangen, schouderbinnen, travers en appuyeren. Contragalop en de eenvoudige wissels beheerst hij ook. Er is een start gemaakt met de werk pirouetten en de vliegende wissel. De piaffe begint te komen, hij gaat daarin mooi zitten en sluiten. Vanwege zijn zeer goede stap en gemakkelijke omgang kan Just ook een interessant paard zijn voor de para-dressuur.  

Just is lief op stal, makkelijk aan de hand, kan alleen zijn en vindt andere paarden leuk. Je laad hem alleen op de trailer, knoopt hem aan de trailer vast met opzadelen en het is opstappen wegrijden op vreemd terrein. Aan het halstertouw heel braaf, maar met het rijden geen dooie, heeft genoeg go. Just is een geweldig lief paard naar kinderen, de nichtjes van 9 en 12 halen hem uit de wei, poetsen hem, scheren hem op en rijden hem. 

De moederlijn van Just is een predicaat rijke stam die meerdere bewezen (inter)nationale Z+ sport paarden heeft voortgebracht. Een halfbroer van Just is met meerdere ruiters succesvol lichte tour o.a. in Engeland. 

Just is recent helemaal goedgekeurd, klinisch en röntgenologisch (incl. rug en hals).
Bij serieuze interesse is een filmpje beschikbaar om via Whatsapp te verzenden.

Stamboom

Vader Chippendale
Grand Prix
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Marielinde
Keur en Prestatie
Vader van moeder Grand cru
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Helinde
Keur
v.m.m. Wisconsin
m.m.m. Zolinde
Keur, Pref. en Prestatie