We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: HAALDEREN
FOKKER: Dressuurstal Patricia Jansen
CONTACT: Sabine Smit - Veulentekoop.nl - +31 (0)6 - 22 44 68 43
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!:
------
Twee top merrielijnen verenigd in 1 veulen!

Sonic EPJ is een scherp veulen die met veel gemak en souplesse beweegt. Hij is dan ook een veulen waarin twee top KWPN merrielijnen samenkomen. De Landsvrouwe-stam waarin we o.a. Edward Gal zijn top Grand Prix paard Glock's Undercover terug vinden, gecombineerd met de merrielijn 213 waar overgrootmoeder Vurona aan de wieg staat van o.a. de goedgekeurde hengsten High Five U.S. en Blue Hors First Choise.
-----
Moeder is de jonge Elite, EPTM-dr, D-OC, PROK gekeurde merrie Nurona (v. Just Wimphof).  Ze liet bij haar EPTM merrietest een mooie puntentotaal noteren van 78, waarbij ze 2 x het cijfer 8 ontving voor haar Souplesse en Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid en een 8,5 voor haar stap.

Grootmoeder is de Elite, Sport-dr., IBOP-dr., PROK gekeurde merrie Hurona (v. Jazz). Zij werd zelf op Z2-niveau in de sport uitgebracht.  Bij haar IBOP-test noteerde ze een totaal van 80 punten. Met 2 x een 8,5 voor haar Houding & Balans en haar draf. Naast Nurona bracht ze de Ster, IBOP-dr, D-OC merrie Lahurona (v. Charmeur).

Overgrootmoeder is de Elite, Preferente, Prestatie, Sport-dr., IBOP-dr., PROK gekeurde merrie Vurona (v. Negro). Zij werd zelf op Z2 niveau in de sport uitgebracht.  Zij is naast Hurona onder andere moeder van de Elite, Preferente, Prestatie, IBOP-dr, Sport-dr., D-OC, PROK gekeurde merrie Belle Vurona STH (v. Fürst Heinrich), de Elite, Sport-dr., IBOP-dr., PROK gekeurde merrie Charming Vurona (v. Dreamcatcher), de Ster, PROK gekeurde merries Darling Vurona (v. Wynton) en Gorgeous Vurona (v. Fürst Heinrich), de Elite, EPTM-dr., Sport-dr., PROK gekeurde merrie Kurona (v. George Clooney), de Ster, voorlopig Keur, D-OC merrie Olympic Vurona (v. Millenium) en de goedgekeurde hengsten High Five U.S. (v. Charmeur) en Blue Hors First Choise (v. Jazz).
-----
Merlot is één van de dressuurtalenten van de VDL Stud; deze driejarige hengst liep zich in de kijker op de KWPN Hengstenkeuring en werd gehuldigd als één van de KWPN-premiehengsten. Met louter stempelhengsten op rij in zijn pedigree en gefokt uit de beroemde Landsvrouw-stam, is Merlot ook genetisch een waardevolle hengst voor de dressuurfokkerij.

Merlot’s vader Bordeaux mag worden gezien als een echte stempelhengst; de door Isabel Freese en Akane Kuroki in de Grand Prix uitgebrachte hengst combineert de genen van Krack C-zoon United met de topverervers Gribaldi, Donnerhall en Rousseau. Merlot’s grootvader Florencio I geldt ook als één van de beste verervers van zijn generatie met tenminste 35 nakomelingen die op Grand-Prixniveau presteren. Overgrootvader Vivaldi mag worden gerekend tot de meest invloedrijke dressuurhengsten van de afgelopen decennia, met nakomelingen als Dream Boy, Desperado N.O.P., Cennin, Expression en vele anderen.

De moederlijn van premiehengst Merlot kende ook al vele successen. Moeder Hyacinth-Vrouwe is een voorlopig keur-merrie uit de preferente merrie Dolce Vita Vrouwe - tevens de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Incognito. Betovergrootmoeder Mimosavrouwe is daarbij moeder van de wereldberoemde Glock’s Undercover N.O.P.; het top-dressuurpaard van Edward Gal, waarmee hij teambrons won op de Olympische Spelen in Londen in 2012 en teamgoud op de Europese kampioenschappen in Aken in 2015 alsook teamzilver op het EK in Herning in 2013.

Merlot viel van begin af aan op. Dit bevestigde hij in het verrichtingsonderzoek waar hij met een hoge score van 85,5 punten werd gehuldigd tot Kampioen. In de hengstencompetitie toont Merlot zijn kwaliteiten onder het zadel van Bart Veeze, hij loopt met veel lossigheid, een goed voorbeen- en achterbeengebruik, heeft een goede rijdbaarheid en een fantastische instelling. Volgens ruiter en trainer beschikt hij over alle mogelijkheden voor het hoogste werk. 
Verrichtingscijfers
Stap (2x) 8,00
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 8,50
Souplesse 9,00
Houding en balans 9,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9,00
Aanleg als dressuurpaard 8,50
Totaal 85,50

Stamboom

Vader Merlot VDL
Premiehengst, D-OC
Vader van vader Bordeaux
Grand Prix
v.v.v. United
PSG/Inter I
m.v.v. Venna
Ster, Preferent, Prestatie
Moeder van vader Hyacinth-Vrouwe
Ster, voorl. Keur, PROK, D-OC
v.m.v. Florencio I
PSG/Inter I
m.m.v. Dolce Vita Vrouwe
Preferent
Moeder Nurona
Vader van moeder Just Wimphof
PSG/Inter I
v.v.m. De Niro
Grand Prix
m.v.m. Rastede
Elite, IBOP-dr. Sport-dr. PROK
Moeder van moeder Hurona
Elite, Sport-dr., IBOP-dr
v.m.m. Jazz
Grand Prix
m.m.m. Vurona
Elite, Preferent, Prestatie, Sport-dr. IBOP-dr. PROK