We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: COEVORDEN
FOKKER:  Dhr. J. Mittendorff - +31 (0)524 - 515711
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!
-----
Sorito is een grootramig en krachtig gebouwd hengstveulen met een uitstekend galop van het springkanon For Treasure (v. For Pleasure). 
-----
Moeder is de merrie Jorite 2 (v. Dakar VDL). Jorite 2 is alleen voor de fokkerij ingezet. Sorito is haar 5e nakomeling.Grootmoeder is de Sport-spr, PROK gekeurde merrie Florite (v. Azteca VDL). Zij sprong zelf op 1.35m. niveau. Zij bracht naast Jorite 2 de ruin Korito (v. Dakar VDL) die op jonge leeftijd naar het Verenigd Koninkrijk werd verkocht. 

Overgrootmoeder Orite (v. Corleon) bracht naast Florite het 1.35m. springpaard Herito (v. Zirocco Blue en de Keur, Prestatie merrie Uforite (v. Matterhorn) en ). Zij staat op haar beurt aan de wieg van het internationale 1.35m. paard Izak (v. Baltic VDL) en het internationale 1.60 m. paard Borito (v. Empire) - Mario Stevens (GER).
-----
Vader is de For Pleasure nakomeling For Treasure VDL.Hij was het gesprek van de dag op de Oldenburgse hengstenkeuring en het duurde niet lang of ook ver buiten Vechta sprak iedereen vol lof over deze For Pleasure-zoon. De imposante schimmel toonde ongekend vermogen en een fantastische manier van springen en werd niet voor niets verkozen tot Reservesieger van de Oldenburgse keuring.

Ook in de verrichtingen maakte hij de verwachtingen waar.
Hij slaagde in Adelheidsdorf met een eindcijfer van 9,3 voor het springen waarbij hij o.a. een 10 kreeg voor zijn aanleg als springpaard.
Verrichtingscijfers:
Karakter         9
Stap             8,5
Draf              7
Galop            8
Rijdbaarheid        7,5
Rijdbaarheid testruiter    7,25
Vrijspringen        10

Hoewel For Treasure VDL in Vechta zijn dekbrevet verdiende, heeft hij Nederlandse roots. Hij is namelijk gefokt uit de merrie Carthana Z, die afstamt van de KWPN-merrie Lamira. Carthana Z gaf al het succesvolle 1.50m-springpaard Engelien van Dave Maarse en tegenwoordig de Duitse ruiter Tobias Thoenes. Ook stamt For Treasure VDL uit de moederlijn van het Grand Prix-springpaard Anemone’s Vicky van Karim El Zoghby en Mark Bluman en van de 1.60m-geklasseerde Onimo.

De zeer veelbelovende For Treasure VDL lijkt met zijn complete pedigree, moderne hengstenuitstraling en ongekende springkwaliteiten een aanwinst voor de toekomst.

Stamboom

Vader For Treasure VDL
Vader van vader For Pleasure
1.60m.
v.v.v. Furioso II
m.v.v. Gigantin
Moeder van vader Carthana Z
v.m.v. Carthago
1.60m.
m.m.v. Lamira
1.20m.
Moeder Jorite 2
Vader van moeder Dakar VDL
1.45m.
v.v.m. Cardento
1.60m.
m.v.m. Nisolde
Moeder van moeder Florite
1.35m. PROK, Sport-spr
v.m.m. Azteca VDL
1.20m.
m.m.m. Orite
Keur