We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Naam:                     Famosa
Kleur:                     Vos
Leeftijd:                  6 jaar (10/06/2016)
Stokmaat:              1.63m
Klinisch goedgekeurd in november 2020 (tevens Piro negatief getest)
APTA gekeurd (goedgekeurd voor de dekdienst binnen het PRE stamboek)
PRE: Pura Raza Española (het pure Spaanse ras)
ocatie: Sint-Oedenrode (boven Eindhoven in Nederland)  

Video op aanvraag.  

Deze Spaanse dame is ingereden maar nog wel groen, ze laat nu al veel kwaliteit zien in haar ruime gangen en houding. Het is een pittige dame met een elegante uitstraling. Ze is rondgeribt met een elegante hals en mooi hoofd. Ze oogt heel sjiek maar dekt toch flink lengte af (ook geschikt voor langere personen, ruiter op de foto is 1.67 m).
Ze is klinisch goedgekeurd (nov 2020) en mag overgekeurd worden (kosten koper).
Haar beweging is mooi recht (zwaait niet) en ze heeft een sterkte rechte rug, ze staat zonder ijzers. Haar opa is de Calificado hengst: Impetico Haar aparte kleur: vos en haar grootte van 1.63m maakt haar een interessante fokmerrie.  

Achtergrond:
In de winter van 2020/2021 is ze bij mij gekomen (van zuid Spanje naar Nederland) toen was ze 4,5 jaar. Op 5 jarige leeftijd is ze ingereden, wat ze heel braaf heeft gedaan. (Ze heeft dus mooi mogen uitgroeien voor ze belast werd.)
Ze is ook gedekt en heeft daarna een aantal maanden verlof gekregen. Ze wordt nu weer opnieuw beleerd en in conditie gebracht.
Ze heeft een gezond veulen aan de voet, van april 2022, welke binnenkort gespeend mag/kan worden.  
Karakter:
Ze is behoorlijk ‘cool’ in haar hoofd, deinst niet gauw ergens voor terug. Ze is een enorme knuffelkont en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen. Ze laat heel duidelijk merken als ze iets spannend of moeilijk vind: ze kan dan hard gaan knorren als een varkentje.
Ze kan zowel op de wei als op stal goed gehouden worden. Bij mij blijven de paarden zoveel mogelijk in groepsverband buiten op de wei.  

Rijden:
Met het rijden laat Famosa veel kwaliteit zien in haar ruime gangen en houding. Het is een pittige, voorwaartse dame. Ze is beslist geschikt voor de dressuur en vanwege haar ‘coole’ karakter ook geschikt voor buitenritten. Om haar de tijd en ruimte te geven om goed haar balans te vinden en op ‘eigen benen’ te lopen, ga ik regelmatig (alleen) met haar het bos in (we wonen aan het bos): dit vindt ze duidelijk heel leuk.
Ik werk met haar op de grond (volgens de TRT methode), doe schriktraining met haar (ze is niet snel onder de indruk) en longeer haar regelmatig. In de rijbak ben ik begonnen met zijwaartse oefeningen.  

Voor de fokkerij:
Famosa is goedgekeurd voor de fokdienst binnen het PRE stamboek: ze is Apta.
Haar opa is de Calificado hengst: Impetico Ze heeft daarmee mooie papieren om mee te fokken Haar aparte kleur: vos en haar grootte van 1.63m maakt haar een interessante fokmerrie. Haar eerste veulen heeft ze op 6 jarige leeftijd gekregen: een groot palomino merrieveulen.
Het veulen is 3 weken langer dan gemiddeld in de baarmoeder blijven zitten en daarmee erg sterk, de bevalling ging makkelijk en Famosa is een goede moeder: zorgzaam maar niet te lief: het veulen groeit goed, sterk en zelfbewust op! Het veulen is van april 2022 en wordt binnenkort gespeend. Moeder en dochter zijn makkelijk van elkaar af te halen.
Famosa was meteen na de eerste inseminatie drachtig.  

Voor wie geschikt?
Voor Famosa zoek ik een ruiter die om kan gaan met een ‘groen’ paard welke nog begeleiding, rust, herhaling en bevestiging nodig heeft. Iemand met een onafhankelijke zit en niet te zwaar. Ze dekt lengte goed af en oogt elegant. Ze heeft kwaliteit in huis voor de dressuur. Iemand (een lange, slanke amazone?) met een rustig karakter, geduld en ambitie. Iemand die het leuk vindt om haar dressuurmatig op te leiden maar ook van afwisseling en een buitenrit houdt. Bij deze merrie moet je geen haast hebben. Ze lijkt wat eenkennig en daarmee niet geschikt voor meerdere ruiters of snelle doorverkoop.  

Meer Info en video via PB of Whatsapp: 0031 (0)65 2468 904
(Nederlands, Engels, Duits en ook wat Spaans)

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.