We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: ERP
FOKKER: Stoeterij VZ Hackerom – Dhr. A. Koenen – +31 6 51355546
U betaald bij aanschaf van dit veulen GEEN commissie!
-----
De sterren staan gunstig...

Starlight VZ is een atletisch grootramig veulen met een fantastische galop. Hij is daarmee absoluut een belofte voor de toekomst.
-----
Moeder is de jonge merrie New Gladys (v. Cicero Z van Paemel). Op de stamboekkeuring in 2021 noteerde ze maar liefst 3 x het cijfer 8 voor haar springen, reflexen en vermogen. Starlight VZ is haar eerste nakomeling.

Grootmoeder is de Elite, IBOP-spr., PROK gekeurde merrie Gladys (v. Toulon). Zij bracht o.a. de Ster, voorlopig Keur merrie My Gladys VZ (v. Hennessy) en de Ster, voorlopig Keur, PROK gekeurde merrie New Gladys (v. Cicero Z van Paemel. Haar eerste nakomeling Kadello VZ (v. Cascadello I) heeft inmiddels de eerste stappen in de springsport gezet.

Overgrootmoeder is de Holsteiner merrie Winona II (v. Landos). Zij bracht naast Gladys o.a. het 1.60m. geklasseerde paard High Tea (v. Cento) - Gianluca Apolloni (ITA).

In de merrielijn vinden we verder het 1.50m. springpaard Chacom ASK (v. Carson ASK), de goedgekeurde hengst Frontier ASK (v. Favorit ASK) en de 1.60m. geklasseerde Charret ASK (v. Caretino - Lars N Pedersen (DNK).
-----
Vader is de veelbelovende jonge KWPN hengst Newmarket VM. De Chacoon Blue-zoon blonk op de KWPN Hengstenkeuring al uit op alle fronten en viel ook in het KWPN-verrichtingsonderzoek weer goed in de smaak. Met een score van 83,5 punten, waaronder 8,5’en voor galop, reflexen, techniek en aanleg als springpaard behoort Newmarket VM tot de meest opvallende jonge hengsten.

Vader Chacoon Blue sprong zelf op Grand Prix-niveau onder de Duitse ruiter Philip Rüping en blonk van jongs af aan al uit door zijn fantastische techniek en goede reflexen. Als zoon van Chacco Blue is Chacoon Blue één van de meest interessante én gewilde hengsten van het dekstation van Paul Schockemöhle. In de fokkerij vallen de nakomelingen van Chacoon Blue op door hun excellente manier van springen en atletische vermogen; niet voor niets heeft hij al zo’n vijftien goedgekeurde zonen en maken zijn oudste nakomelingen goede indruk in de jonge paardenwedstrijden.
Met het bloed van topvererver Numero Uno en het eindeloze vermogen van overgrootvader Carthago is er een sterke basis gelegd in de pedigree van Newmarket VM. Grootvader Numero Uno bracht rechtstreeks vele 1.60m-springpaarden, maar lijkt ook zeker als moedersvader zijn stempel te drukken op de fokkerij.

Newmarket VM gaat terug op de bekende Nomana-stam – van oudsher één van de succesvolste lijnen van Nederland en onder meer de stam van Darco. De moederlijn van Newmarket VM bracht verder de 1.60m-springpaarden It’s the Business van Geoff Glazzard, Opium 2 van Katharina Offel en Van Schijndel’s Now or Never van Piet Raijmakers, maar ook bijvoorbeeld Team Nijhof’s eigen stempelhengst Zambesi TN.

De Chacoon Blue-zoon Newmarket VM lijkt in de fokkerij geschikt voor veel verschillende merries. Hij valt op door zijn aansprekende en zeer correcte exterieur. Newmarket VM beschikt over een mooi front, een goede bovenlijn en een sterk fundament. In het KWPN-verrichtingsonderzoek viel hij op door zijn goede instelling en uitstekende rijdbaarheid. Daarbij beschikt hij over veel balans in de galop en springt hij keer op keer op dezelfde manier. Newmarkt VM werd geroemd om zijn goede lichaamsgebruik en uitstekende voorbeentechniek, gecombineerd met vermogen en overzicht.

Stamboom

Vader Newmarket VM
Vader van vader Chacoon Blue
1.55m.
v.v.v. Chacco-Blue
1.60m.
m.v.v. Cindina
Moeder van vader Nouvelle Star Z
v.m.v. Numero Uno
1.55m.
m.m.v. Celeste Z
Moeder New Gladys
Ster, voorl. Keur, PROK
Vader van moeder Cicero van Paemel Z
1.60m.
v.v.m. Carthago
1.60m.
m.v.m. Rendez-Vous van Paemel
Moeder van moeder Gladys
v.m.m. Toulon
1.60m.
m.m.m. Winona II