We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Naam: Otajirma 
Geslacht : Merrie 
Leeftijd : 10-05-2019
Kleur : Vos stekelharig met veel witte aftekening. 
Rontgenlogisch goedgekeurd incl Rug en hals : 2021
afstamming : Henkie x Laurentz. Dochter van de Geweldige Gelderse merrie TAJIRMA ( STB Ster , Voorlopig keur, Preferent) 
stamboek : KWPN Gelderse merrie STB EXT : 75 Exterieur , 70 stap en 75 draf. 
Karakter : Cool , Vriendelijk , Betrouwbaar , Mensgericht , Vol vertrouwen , werklustig, eerder terughoudend dan rillerig. 

Training : Otajirma is een merrie die al veel in de hand is geweest en de basisprincipe zeker kent.  Otajirma is al vroeg beleerd met het werk aan de longe hier is ze bekend met de Dubbele lijnen en de pessoa. begin 2022 is ze zadelmak gemaakt geworden en erna even op de wei gezet ivm haar grote lichaam die wat meer tijd nodig had. in de tussentijd is ze wel gewoon in de hand geweest en gelongeerd gebleven zodat ze wel een goede conditie opbouwde en de juiste spieren ging gebruiken. December 2022 is ze naar een trainingsstal gegaan om doorgereden te worden. daar heeft ze kennis gemaakt met stapmolen en binnenbak. Otajirma is een merrie die braaf is met opstapen zowel met als zonder kruk. verder is ze met rijden een merrie die afwacht wat de ruiter aangeeft. bij een zelfverzekerde ruiter met een voorwaartse inzet zal ze gewoon vooruit gaan en netjes doen wat je vraagt. bij een ruiter die twijfelt zal ze eerder sloom worden en stilstaan. ziet ze iets engs dan kijkt ze alleen maar met de juiste voorwaartse inzet kan je der gewoon overal langsrijden. meestal als ze wel eens ergens van kijkt dan is ze je aan het testen. ze zal nooit bokken, stijgere of hard weg rennen. zoals eerder vermeld ze zal blijven stil staan. Nu moet ik wel zeggen dit stil staan is er al ver uit als de juiste ruiter er maar  op zit. dus zeker geen paard voor de onzekere ruiter. verder is ze 2 keer op een trailer geweest, beide keren was ze licht verdoofd dit zodat ik mij wat fijner voelde en ze een fijne eerste ervaring had. ( buitenrijden nog niet gedaan, dit omdat er geen mogelijke beschikbaarheid is bij ons op stal en omdat dit niet ons doel was) 

gedrag op stal: Otajirma is gewend om veel naar buiten te gaan. ze heeft geen stal gebreken. staat buiten in een groep met ruinen van verschillende leeftijden. ze is  braaf bij de hoefsmid en Dierenarts. kan ook goed alleen zijn. reageert niet op het hinniken van de andere paarden. als die op stal staan en zij moet gereden worden dan kan dit ook zonder problemen.  

fokkerij: Otajirma zal niet alleen in de sport het goed gaan doen maar ook zeker voor de Gelderse fokkerij een aanwinst! met haar mooie en Interessante Bloedlijn kan ze zeker een belofte zijn voor de Gelderse KWPN. 

Prijsklasse : de vraagprijs is tussen de 13500 en de 15000. 

mocht je na deze informatie nog meer informatie willen ontvangen? appe dan even naar 06-13622586. 


Stamboom

Vader Henkie
STB
Vader van vader Alexandro P
STB Preferent
v.v.v. Koss
STB Preferent
m.v.v. Itilde
STB Keur , Preferent
Moeder van vader Beaujamanda
STB Ster Voorlopig keur, Preferent
v.m.v. Upperville
STB
m.m.v. Jamanda
STB Keur , sport
Moeder Tajirma
STB Ster, voorlopig keur , preferent
Vader van moeder Laurentz
STB
v.v.m. Bazuin
STB
m.v.m. Erika
STB Keur, Preferent, Prestatie
Moeder van moeder Jirma
STB ster, Preferent
v.m.m. zep
STB
m.m.m. Virma
STB ster