We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Naam: d'Artagnan (Daan)
FEI ID: 104UW25
Geboren op 2-5-2009

Kwalificaties:
- CIC3*L eventing
- M/1.20m springen (20+ winstpunten)
- Z2 dressuur

Internationale resultaten:
- 1e prijs Eventing Castenray 2016 CCI1* (nu CIC2*L)
- 8e prijs Eventing Varsseveld 2016 CIC2* (nu CIC3*S)
- ZILVER NK eventing CIC2* 2016 (nu CIC3*S)
- 3e prijs Eventing Maarsbergen 2021 CIC3*S

Helaas kan ik Daan niet meer bieden wat hij het liefste doet, namelijk eventing, vandaar dat ik hem wil verkopen aan iemand die hem dit kan geven.

Daan is een super lief paard in omgang die geen kwaad in de zin heeft. Hij zal niet bokken of steigeren. Daan is onder het zadel wel enthousiast, hij wil graag voor je werken en is sensibel, dat maakt hem niet geschikt voor een beginnende, onzekere of drukke ruiter. Je hebt geen sporen of zweep nodig bij hem. Ik rijd hem met een dubbel gebroken bitje dressuur en met springen en cross een enkel gebroken pelham.

Ik heb Daan al sinds zijn 4e in bezit en heb hem zelf opgeleid. Daan is 100% verkeersmak. Je kan hem in je eentje laden in een trailer, 2-paards wagentje of grote vrachtwagen. Aan de hand of met poetsen is hij rustig. Zelfs een klein kind kan met hem lopen of bezig zijn. 

Daan is een machine in de cross. Hij denkt met je mee en zoekt de hindernissen op. Hij kent alle dressuur oefeningen tot en met het Z2.  Hij loopt makkelijk nageeflijk en doet alle oefeningen op lichte aanwijzing.

Wegens persoonlijke omstandigheden heb ik hem de laatste jaren weinig kunnen starten. In 2021 kon ik een sponsor vinden die het mogelijk maakte om nog een jaar internationaal te kunnen starten met Daan. In maart 2021 heb ik hem klinisch en röntgenologisch laten onderzoeken om met een gezond paard het seizoen in te kunnen gaan. Klinisch was hij 100% en röntgenologisch waren het beelden die bij zijn leeftijd pasten en wat hij al gedaan had. Hij heeft dat jaar goede resultaten behaald en we hadden ons geselecteerd voor het EK Landelijke ruiters (CIC3*s) in Zwitserland, helaas kon dit door COVID19 niet doorgaan. 

Ik heb hem in december 2022 nog een keer klinisch laten onderzoeken om zeker te zijn dat ik een gezond paard zou verkopen. Hij heeft toen de buigproeven, voltes op het harde en zachte en peesscans ondergaan en kwam hier 100% fit uit. 

Ik denk dat een ambitieuze jonge ruiter het beste bij hem past.

Dressuur:
https://youtu.be/cJVVMbUV4NM

Springen:
https://youtu.be/jyQQghpNlrM
https://youtu.be/syXvzNf-9wQ

Cross:
https://youtu.be/YXa7XlZalMM
https://youtu.be/U-dI6cKBs9k
https://youtu.be/mNp0-8CrEdI
https://youtu.be/cmlDtZIWAr8

Stamboom

Vader Kasparow
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Doha xx
Vader van moeder Kris xx
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Green Forest xx
m.m.m.