We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

NRPS - Kapitein (Kosmo van Orchid's x Ulft) of hoe wij hem noemen, ‘Piet’ is een super lieve, aanhankelijke en veelzijdige ruin, geboren op 14-05-2009, wat hem nu 14 jaar oud maakt. 

Kapitein heeft tot kort geleden veel gepresteerd in de sport, waarbij zijn vorige eigenaar uitkwam in het Z1 dressuur (2021, +2) en L springen (2019, -2). De afgelopen 1,5 jaar is Kapitein voornamelijk recreatief bereden. Kapitein zou tevens geschikt zijn voor de overgang pony- paard. 

Kapitein is een erg lief- en geduldig paard dat graag voor je werkt. Een paard met goede zin, en altijd ‘de oortjes erop’. Hij vind alles leuk om te doen, dressuurmatig kent hij de oefeningen tot het Z en ook maakt hij nog een leuk sprongetje. Kapitein gaat ook graag het bos in, maar vind het dan wel fijn om vriendjes om zich heen te hebben. Hij kan wel alleen naar buiten, maar bouwt dan wel wat spanning op, hij zou er nooit vandoor gaan (rennen, bokken, steigeren), maar kan wel wat onrustig worden. 

Hij staat niet graag alleen, kan goed met andere paarden, in een groep of met z’n tweetjes, ook met een merrie samen is geen probleem. Hij laadt zonder problemen, kan alleen of met een ander op de trailer.

Kapitein staat voor op ijzers, is jaarlijks behandeld door de tandarts, is geënt (ook rhino), regelmatig behandeld door de osteopaat en wordt frequent getraind.

Ik ben op zoek voor hem naar een recreatieve ruiter die hem veel liefde, beweging en dagelijks weidegang kan geven, op een plek waar hij niet alleen staat.  Kapitein staat niet in de weg, een vijf sterren huisje is het belangrijkst! Kapitein gaat enkel weg bij de juiste klik. Handelaren- en maneges hoeven niet te reageren. 

Kapitein is in juni 2021 klinisch goedgekeurd. Alle keuringen zijn toegestaan, k.k.

VP €9500 ex toebehoren. 

Bij voorkeur contacteren per e-mail of whatsapp.

Stamboom

Vader Kosmo van Orchid’s
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Jintha
Pref prest, ster
Vader van moeder Ulft
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.