We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Newton GP is en 5-jarige vos ruin van de hengst Gemini XX. Newton is een fijn en leuk paard om te rijden, ontzettend werkwillig en met een goede springtechniek.

Wij hebben Newton zelf gefokt en vorig jaar zelf zadelmak gemaakt. Hij is nu dus een jaar onder het zadel, en heeft inmiddels al aardig wat wedstrijd ervaring opgedaan. Zowel in de eventing als in het springen doet hij het ontzettend goed. Afgelopen winter heeft hij goed meegedraaid in de klasse B-springen, en heeft hij meerdere keren in de prijzen gelopen. Zo behaalde hij onder andere en mooie derde plaats op de Utrechtse kampioenschappen. Ook eventing vindt hij erg leuk, afgelopen weekend (7-5) liep hij nog dubbel foutloos in de klasse L van Kronenberg.

Hij is dressuurmatig fijn te rijden, is heel stabiel in de aanleuning en wil graag lopen. Hij is voorzichtig met springen en heeft en mooie techniek. Hij is niet loerderig, niet thuis en niet op ander terrein. Ook het crossen pakt hij heel erg goed op, ook hierbij kijkt hij nergens naar.

In de omgang is hij makkelijk, hij loopt goed de trailer op en staat met andere paarden buiten. Newton heeft en stokmaat van ongeveer 166 cm. Op 2.5 jarige leeftijd is hij röntgenologisch goedgekeurd, het is mogelijk om te herkeuren (k.k.). Vanwege zijn leeftijd is hij niet geschikt voor de beginnende ruiter.

Vraagprijs: €18.500

Voor meer informatie of meer filmpjes neem vooral contact op:
tonkevandepol@planet.nl
06-20882956

Stamboom

Vader Gemini XX
Vader van vader Good twist XX
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Noble Jay XX
m.m.v.
Moeder Caroline S-B
Vader van moeder Quantum
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Corland
m.m.m.