We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Met pijn in mijn hart zet ik mijn lieve merrie Sakira te koop. Dit door te weinig tijd en ook andere paarden te hebben. Sakira stamt af van de bekende Duitse springhengst Perigueux. Sakira is 12 jaar oud en 172 cm groot.

Sakira hebben wij van jongs af aan al bij ons aan huis. Op dit moment loopt ze Z1 dressuur (+4) (tijdens training Z2 niveau), M springen en L eventing (+9). Vooral het springen en de cross vindt Sakira erg leuk om te doen en kan hierin ook nog zeker hoger komen. Sakira is een werkwillig paard en onwijs leergierig. Ze zal nooit stoppen voor een sprong en denkt heel goed met je mee.

Ze heeft al veel mooie resultaten neergezet en veel prijzen mee naar huis genomen. In de cross komen wij altijd bijna thuis met een eerste prijs. Het is echt een paard wat zich graag laat zien en onwijs gaaf kan lopen. Ze heeft een hele goede springtechniek en een goede conditie. 

Sakira is elk jaar ingeënt, gaat twee keer in het half jaar naar de fysio, elk jaar naar de tandarts en staat het hele jaar door vierkant op ijzers. Bij de fysio, tandarts en hoefsmid is ze braaf. Ook wordt ze in de winter geschoren en hiermee is ze ook erg braaf.

Sakira vindt afwisseling erg leuk tijdens het rijden. Een buitenrit of een lekkere poetsbeurt vindt ze heerlijk. Ze is erg verkeersmak en op nieuw terrein kijkt ze nergens naar. Je kan makkelijk met haar in je eentje op pad. Trailer laden is geen probleem bij haar en ze kan ook prima alleen in de trailer staan voor een tijdje. 

Deze lieve, betrouwbare merrie is geschikt voor de overstap van pony naar paard, maar ook voor mensen die graag een paard willen waarvan ze kunnen leren en groeien in de sport. Wij verkopen haar alleen als ze naar een 5 sterren huisje gaat en een goede klik heeft met haar nieuwe baasje. Stallen en maneges hoeven niet te reageren. Sakira valt in de hogere prijsklasse. 
Voor filmpjes contact opnemen

Keuren op eigen koste van de koper.


Stamboom

Vader Perigueux
Vader van vader Perpignon
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Sensation
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Gräfin
Vader van moeder Graf Grannus
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Emmerly
v.m.m.
m.m.m.