We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Texas RS is een knap hengstveulen die geboren is op 23 april 2023. Omdat wij geen hengstjes kunnen aanhouden bieden wij dit toekomst talent aan voor verkoop.

Glock's Taminiau is de vader van Texas. Hij toonde tijdens de Hannoveraner hengstenkeuring van 2017 drie uitstekende gangen met veel balans en zelfhouding. Ook liet hij zien makkelijk te kunnen verzamelen. GLOCK’s Taminiau werd uitgeroepen tot premiehengst. Het KWPN-verrichtingsonderzoek verliep voor GLOCK’s Taminiau succesvol. Voor zowel de stap als de galop ontving hij een 9.
In 2019 werd GLOCK’s Taminiau zesde in de Pavo Cup en maakte hij veel indruk tijdens de Hengstencompetitie. In de selecties scoorde hij voor zijn gangen niet lager dan een 9,5. Deze lijn zet GLOCK’s Taminiau voort in de KWPN Hengstencompetitie 2021/2022, waar hij met zeer goede kaarten richting de finale gaat.
Naast de zeer hoge cijfers voor de gangen wordt ook zijn aanleg als dressuurpaard gewaardeerd met een 9,5. In 2022 was deze zwarte parel de uitblinker in de Hengstencompetitie en won met een score van 92 punten.

De moeder van Texas is Dermi BHM. Dermi is in het bezit van de ELITE, IBOB, PROK predicaten en heeft zelf op Z2 niveau gepresteerd en is daarmee ook SPORT dr. Haar 1e dochter (2017) v. Glamourdale loopt succesvol op M1 niveau en haar 1e zoon (2019) v. Desperado wordt momenteel netjes opgeleid door een Grand prix amazone en ontwikkeld zich tot een fijn sportpaard. 
verder zien we in de moederlijn nog veel meer prestatie verankerd zowel moeder Tivemmie, grootmoeder Ivemmie als ook overgrootmoeder Vemmie zijn in het bezit van het Prestatie predicaat. Ivemmie en Vemmie zijn daarbij ook preferent verklaart. verder zien we ook de bekende hengst Zandigo terug in de directe moederlijn van Dermi.

kortom een afstamming om van te dromen!

Texas laat zien dat hij over een dosis talent bezit. Hij ontwikkeld zich goed en toont zeer goede bewegingen welke beschikken over ruimte, lichtvoetigheid en souplesse. Daarbij beschikt hij over een zeer correct exterieur en fundament. Hij is een groot veulen dus wij verwachten dat zijn stokmaat tussen de 1,68 - 1,73m zal uitkomen. Zijn karakter is vriendelijk en ongecompliceerd hij vind alle aandacht gezellig en is speels zoals een hengstveulen hoort te zijn. 
Texas is bekend met het meelopen aan een halster, borstelen en voeten optillen.

Mis deze kans niet want dit is een hele goeie! 
Wij vinden het belangrijk dat onze paarden een goed huisje krijgen. Neem gerust contact met ons op.

Tevens hebben wij ook een heel knap, zwart hengstveulen van Extreme US X STB STER, VOORLOPIG KEUR, PROK, D-OC v Rhodium beschikbaar voor verkoop.

Stamboom

Vader Glock's Taminiau
STB
Vader van vader Glock's Toto jr
STB
v.v.v. Totilas
m.v.v. Desparada
Moeder van vader Vitamin C
STB ELITE, PREFERENT, PRESTATIE, PROK
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Dermie
STB ELITE, SPORT-(DR), IBOP-(DR), PROK
Vader van moeder Santano
STB
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Tivemmie
STB KEUR, PRESTATIE
v.m.m. Metall
STB
m.m.m. Ivemmie
STB STER, PREFERENT, PRESTATIE