We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

TRUUS: ORIGINEEL GEFOKT MERRIEVEULEN VAN MCLAREN X HENKIE  

In verband met de oogst van zeven merrieveulens bieden wij te koop aan de charmante vos kol met extreem veel ras en uitstraling: TRUSINETTY oftewel Truus (McLaren x de keurmerrie Lusinetty van Henkie x voorlopig keurmerrie Zusinetty van Sam R x  stermerrie Robinetty van Monaco x sport dressuurmerrie Linetty van Elegant x prestatiemerrie van Commandant), geboren 9 april 2023.  
De laagverwante vader McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I x Akzent II) valt op door zijn rittigkeit. Mclaren werd met een 9 voor ingeschreven bij het KWPN en won de hengstencompetitie L en M met Dinja van Lieren. Als vierjarige werd hij reserve-kampioen in de PAVO-Cup en ontving een 10 voor het zich laten rijden van Philipp Hess als Fremdreiter. Extra interessant is Mclaren’s grootvader Sir Donnerhall I (Sandro Hit x Donnerhall). Aangepaard met het bloed van Henkie brachten zij de spraakmakende toppers als Hanks en Hemmingway die voor € 68.000,- en € 130.500,- werden geveild. Wetende van de succesvolle combinatie van Sir Donnerhall met Henkie en daaraan toegevoegd nogeens de rittigkeit van McLaren hebben voor het zeer interessant sport- en fokproduct Trusinetty gezorgd.

Moeder is de keur(EPTM)merrie Lusinetty, één met eerste dochters van ons fokproduct Henkie (Alexandro P x Upperville) die met Adelinde Cornelisse in 2018 en 2019 8ste werd in de finale van WK Young Horses in Ermelo en thans is uitgebracht in de Lichte Tour.  
Moeder Lusinetty (80 punten voor exterieur) werd na een geslaagde allround (dressuur en springen) EPTM in 2016 keur. Zij is een volle zuster van de nationale kampioene 2021 Robinetty II (zie 2de filmpje), die werd geroemd om ‘haar aansprekende type, opvallend sterke bewegingen, goed gebruik achterbeen, bergop bewegen en goed kunnen schakelen en zeer goed van de grond galopperend met veel lichaamsgebruik’.
Truus doet qua bewegingen niet voor haar tante onder en valt mede op door haar intelligente meewerkende  karakter.  
Lusinetty is een halfzuster van Equi (Ginus) die in de eventingsport CCI2* onder Oliver Williams (GBR) werd uitgebracht. De moederlijn bracht ook de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) en de ZZZ lopende Aninetty (Elegant) en het Lichte Tour paard Next One (Bismarck).   T
rusinetty oftewel Truus is een origineel gefokt merrieveulen dat aandacht opeist door ras en uitstraling. Ze is niet alleen mooi, maar naast een correcte exterieur valt ze in beweging extra op door het maken van front, lichtvoetigheid en het kunnen kantelen van haar bekken (gaan zitten).
Trusinetty is vrij van het bloed van Jazz, Ferro en Flemmingh.      

Stamboom

Vader McLAREN
M-DRESSUUR met Dinja van Lieren
Vader van vader Morricone
Inter A/B II Hauptprämie
v.v.v. Millennium (Easy Game x Ravel)
PSG/Inter I Prämiehengst
m.v.v. Hartima (Rubin Royal x De Niro)l)
Verbandsprämie
Moeder van vader Samatha
Staatsprämie Stute
v.m.v. Sir Donnerhall I (Sandro Hit x Donnerhall)
M1 dressuur
m.m.v. Gamita (Akzent II x Weltmeister)
Moeder Lusinetty
keur
Vader van moeder Henkie
Lichte Tour Adelinde Cornelissen
v.v.m. Alexandro P (Koss x Satelliet)
preferent ZZ-Zwaar
m.v.m. Beaujamanda (Upperville x Zep)
prestatie ster voorlopig keur
Moeder van moeder Zusinetty
ster voorlopig keur
v.m.m. Sam R (Mermus R x Abgar xx)
1.30 springen
m.m.m. Robinetty (Monaco x Elegant)
ster