We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

KYTON-MERRIE UIT NATIONAAL KAMPIOENE MET VEEL GUMMI, GALOPPADE EN KNIE  

In verband met de oogst van zeven merrieveulens in 2023 (en aanfok) bieden wij te koop aan de bruine kol sneb met, 3 witte benen: THEANINETTY (Kyton x nat. kampioene elitemerries 2019 Jeaninetty van Alexandro P x elite sport (Z2) merrie Sinetty van Cabochon x preferent prestatiemerrie Minetty van Zep x de stermerrie Gozinetty van Amor), geboren 20 april 2023.  
Nadat moeder Jeaninetty (zie filmpje) drie fijne sportieve producten van de grootvader Kyton, de Grand Prix hengst Floriscount (Florencio x Donnerhall) (zie filmpje), had gebracht, leverde zij in 2023 een dochter van zijn kleinzoon Kyton.
Kyton een zoon van de te vroeg overleden fijne sportpaardenmaker Ferguson x de Grand Prix hengsten Ferro en Weyden. Kyton nam deel aan de Wereldkampioenschappen Jonge Paarden in 2020 en 2022 en werd Nederlands kampioen in de M (2021) en Z (2022) met Bart Veeze. Kyton is thans bij Edward Gal om verder in de sport te worden uitgebracht.   

Elite moeder Jeaninetty, die in 2018 NMK reserve-kampioen en in 2019 na een zeer goede allround EPTM test (7,5 dressuur, 8 springen, 8,5 instelling) NMK kampioen van de keurmerries (exterieur 80, draf 85, houding 80) werd. De elite sportmerrie ( Z2 dressuur) grootmoeder Sinetty is een driekwartzuster van de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) en de Z1 dressuurruin Rex non Moritur (Cabochon) en de M2 merrie Tinetty (Farrington). De betovergrootmoeder Gozinetty (het allerlaatste merrieveulen van Amor) bracht ook het Grand Prix dressuurpaard Next One (Bismarck).  Ook de kampioenshengst Karolus Magnus en NMK kampioene 2018 NMK Klarinetty en de Zware Tour merrie Aninetty (Elegant) komen uit dezelfde moederlijn.    

Theaninetty voert het bloed van de Grand Prix hengsten Floriscount, Donnerhall, Ferro  en Weyden. Een bloed gemaakt jaarling met veel elasticiteit en een opvallende goede beentechniek in beweging!

Stamboom

Vader Kyton
PSG/Inter I
Vader van vader Ferguson
PSG/Inter I
v.v.v. Floriscount (Florencio I x Donnerhall)
Grand Prix
m.v.v. Liebelei (Lauries Crusador xx x Wolkentanz I)
Moeder van vader Wilbria
keur preferent
v.m.v. Ferro (Ulft x Farn)
Grand Prix
m.m.v. Silbria (Weyden x Sultan)
Moeder Jeaninetty
elite EPTM PROK
Vader van moeder Alexandro P
preferent ZZ-Zwaar
v.v.m. Koss (El Corona x Goudsmid)
preferent 1.20 Z2-dressuur
m.v.m. Itilde (Satelliet x Uriant)
keur preferent
Moeder van moeder Sinetty
D-OC elite sport Z2 dressuur
v.m.m. Cabochon (Vincent x Commandant)
Keur
m.m.m. Minetty (Amor x Commandant)
ster prestatie preferent