We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: GEMERT
FOKKER: Stoeterij Vissers
CONTACT: Sabine Smit – Veulentekoop.nl – +31 (0)6 – 22 44 68 43
Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!
_____
Souplesse en trit in de benen!

Gun jezelf even een pauze en geniet van dit adembenemende dressuurtalent! Tiebreak is een veulen dat met veel souplesse en trit in de benen beweegt, daarnaast toont hij een groot vermogen om te sluiten. Met drie absolute top hengsten op rij in zijn pedigree is hij een garantie om te gaan stralen in de dressuurring.
_____
Moeder Nylah is een nakomelinge van de Preferente hengst Negro. Deze geweldenaar staat bekend om het doorgeven van zijn geweldige achterbeen gebruik, werklust, meewerkend karakter en schakel vermogen. Hij is dan ook niemand minder dan de vader van Olympisch kampioen Valegro.  Tiebreak is haar eerste nakomeling.

Grootmoeder Holy is een nakomeling van de Preferente Grand Prix hengst Johnson.  De sportpaarden maker bij uitstek. Hij staat inmiddels ferm op nummer 1 van de WBFSH Ranking!

Overgrootmoeder Hobo (v. Chronos) werd zelf op L1 niveau in de dressuur uitgebracht. Zij bracht het Z1 geklasseerde paard Vasco (v. Farrington) en het Z2 paard Anastacia (v. Clint Eastwood). Hobo is een nakomelinge van de Prestatie merrie Bodystar die het internationale Grand Prix paard Taurus (v. Neostan) en de goedgekeurde Grand Prix hengst Sultano (v. Sultan) bracht.
_____
For Romance – een vaderdier, zoals het hoort en daarbij ook nog afstammend uit een succesvolle moederlijn van Voltaire. For Romance zette de toon bij de keuring van het Oldenburger verband. In zijn jaargang stak For Romance er bovenuit en kreeg staande ovaties van het publiek in Vechta.

Zoals verwacht ontving For Romance in 2012 voor zijn 30-dagentest in Slieckau hoge cijfers. Waaronder een 9,25 voor de draf en rittigkeit, een 9,0 voor de galop en een 8,88 voor zijn karakter.Vader Fürst Romancier, werd vierde bij de wereldkampioenschappen dressuur en werd bundeschampionat, ontving de Ia-hoofdpremie dressuur en wordt verder opgeleid door Matthias Alexander Rath.

In 2012 werd de volle zus van For Romance, Fasine, Oldenburger kampioensmerrie – wat tot nog toe eenmalig is in de historie van het Oldenburger Verband.

Moedersvader Sir Donnerhall I heeft al vroeg de status van stempelhengst verdiend. Reservekampioen van zijn jaargang, nationaal kampioen, verrichtingskampioen, reservekampioen op de wereldkampioenschappen dressuur en Bundeskampioen kan terugkijken op meer dan 50 goedgekeurde zonen. Met de NRW-kampioenshengst Silbermond, Appassionata en de goedgekeurde Snap Shot had hij in 2010 drie reserve bundeskampioenen in Warendorf. Talrijke veilingtoppers komen voor zijn rekening.In  de derde generatie vinden we Don Schufro, onder Andreas Helgstrand/DEN Deens kampioen en team brons winnaar tijdens de Olympische Spelen van 2008.

For Romance gaat aan moederskant terug naar Voltaire, de Furioso II-zoon. Die zowel voor de fokkerij als voor de sport veel heeft betekend. Ook komen uit deze stam de goedgekeurde hengsten Dusty, Furinos, Platino en talrijke internationaal succesvolle sportpaarden.

Stamboom

Vader For Romance I
Grand Prix
Vader van vader Fürst Romancier
v.v.v. Fürst Heinrich
m.v.v. Ronja
Moeder van vader Gesina
Elite
v.m.v. Sir Donnerhall I
m.m.v. Gesine
Moeder Nylah
Vader van moeder Negro
Inter A/B/II
v.v.m. Ferro
Grand Prix
m.v.m. Fewrie
Keur, Preferent, Prestatie
Moeder van moeder Holly
v.m.m. Johnson
Grand Prix
m.m.m. Hobo