We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: BEEK EN DONK
FOKKER: Dhr. P. van den Hurk
CONTACT: Sabine Smit – Veulentekoop.nl – +31 (0)6 – 22 44 68 43
Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!
-----
Ben jij op zoek naar een veelbelovend springtalent dat indruk maakt met zijn majestueuze verschijning en ongeëvenaarde kracht en souplesse? Zoek dan niet verder, want Tolympique is het veulen waar je naar op zoek bent!

🚀 Een Veulen dat Galoppeert als Geen Ander! 🚀I

n de merrielijn vinden we o.a.:
1.45 m. springpaard Fendiela – Declan Irvine
1.60m. springpaard Utopias (v. Andiamo)
1.60 m. springpaard Daddy Cool – Vladimir Beletskiy
------
Moeder is de jonge grootramige D-OC merrie Lucky Lady (v. Grandorado TN). Tolympique is haar derde nakomeling.

Grootmoeder is de Ster, PROK merrie Zendiela (v. Radisson). Zij staat aan de wieg van de 2e bezichtigingshengst Joris (v. Rascin), het internationale 1.45 m. paard Fendiela (v. Caleandro) en internationale 1.60m. hengst Daddy Cool (v. Douglas).

Overgrootmoeder Brendiela (v. Zeus) bracht het CCI 4* paard Untouchable (v. Orame), de 2e bezichtigingshengst en 1.35m. paard Legoist (v. Hugo) en de 3e bezichtings- en internationale 1.40 m. hengst Aldhers (v. Jumbo-Jet).
-----
Poker de Mariposa heeft een pedigree om van te dromen. Vader Nabab de Rêve behoort al jarenlang tot de beste verervers ter wereld en zijn zonen Vigo d’Arsouilles en Kashmir van Schuttershof zetten die succesvolle hengstenlijn voort. Grootvader Berlin sprong onder Gerco Schröder naar teamgoud op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en is uitgegroeid tot een ware stempelhengst. Overgrootvader For Pleasure behoort op zijn beurt tot de invloedrijkste springhengsten van de afgelopen decennia.

De moederlijn van Poker de Mariposa is al helemaal bijzonder: grootmoeder Flora de Mariposa staat al jaren bekend als één van de beste springpaarden ter wereld. Onder Pénélope Leprévost won de merrie een gouden medaille met het Franse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en won ze daarnaast de vijfsterren Grote Prijs van Antwerpen en de Wereldbekers van Oslo en Lyon. Haar dochter Ilena de Mariposa presteerde ook al op 1.55m-niveau onder Leprévost. Deze Ilena de Mariposa is de moeder van Poker de Mariposa, die ook nog eens nauwverwant is aan voormalig BWP-kampioen Hermes de Mariposa.

Poker de Mariposa was de reservekampioen van de BWP hengstenkeuring en werd gedeeld kampioen tijdens de PAVO hengstencompetitie. Momenteel laat Poker zeer overtuigende kwaliteiten zien en springt hij extreem voorzichtig met veel vermogen. Uit onze eigen opfok hebben wij een groot aantal Poker’s laten vrij springen die veel lichtvoetigheid, instelling en vermogen tonen.

Stamboom

Vader Poker de Mariposa TN
1.45m.
Vader van vader Nabab de Reve
1.60m.
v.v.v. Quidam de Revel
1.60m.
m.v.v. Melodie en Fa
Moeder van vader Ilena de Mariposa
1.60m.
v.m.v. Berlin
1.60m.
m.m.v. Flora de Mariposa
1.60m.
Moeder Lucky Lady
D-OC
Vader van moeder Grandorado TN N.O.P.
1.60m.
v.v.m. Eldorado van de Zeshoek
1.60m.
m.v.m. Mom's Charmieque
1.40m.
Moeder van moeder Zendiela
Ster, PROK
v.m.m. Radisson
1.60m.
m.m.m. Brendiela
Ster, Preferent, Prestatie