We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop prachtige appaloosa met een super karakter
Senturion B&S  
Hengst
Nederlands Appaloosa Stamboek
13 mei 2019
Stokmaat +/- 165 
Peru's Scen Tao x Axioma's Casanova C
Vos blanket roan
Genetische kleurcode eeaa LP/n nd2/nd2
WFFS n/n
PSSM1 n/n
Staat zonder ijzers en heeft goede hoeven
Braaf bij de hoefsmid en op de trailer

Senturion is een mensgerichte super lieve hengst met 3 mooie en ruime gangen en een grote werklust.
Ik ben voor hem op zoek naar een nieuwe eigenaar. Hij zou een fantastisch sportpaard of dekhengst kunnen worden met zijn geweldige karakter. 
Ik heb hem zelf van de fokker gekocht en opgeleid. 

Senturion is een makkelijk paard in de omgang en om te rijden, ondanks zijn leeftijd. Ook na een aantal weken niet rijden is het opstappen en wegrijden met hem. Momenteel wordt hij getraind op L niveau, maar er zit echt veel meer in. Het is een paard dat enorm snel leert en nieuwe oefeningen pakt hij met zijn oortjes naar voren aan. 
Ook heeft hij al een aantal bosritten gemaakt, dit deed hij super stoer en vond hij heerlijk!
Senturion is een makkelijke beweger met veel souplesse door het lichaam. Los laat hij zijn prachtige gangen, met sterk achterbeen, zien en onder het zadel ontwikkelt hij zich hierin vlot. 

Ik heb nooit haast gehad in zijn trainingsproces. Hierdoor is hij onder het zadel enorm betrouwbaar en voor zo een jong paard echt uniek in hoe braaf hij is. Hij is totaal niet ril of zenuwachtig en geniet juist enorm van het werk. 
Zadelmak maken is vorig jaar gedaan onder begeleiding van Bo Kasbergen van BB Premium Horsemanship. Het doorrijden is samen met een grandprix springruiter opgepakt. Hij houdt ook enorm van springen en laat een mooie techniek zien. Zijn speciale karakter kwam bij het leren springen ook naar boven, hij heeft niet geweigerd en trok gelijk aan op zijn allereerste sprong onder de man ooit!
Vorig jaar heeft hij HC een B-dressuurproef gelopen met een winstpunt. Deze maand zal hij zijn eerste L-proef lopen. 

Hij heeft een mooie stamboom met 160 springpaarden en Grandprix dressuurpaarden. Zijn moeder is een NRPS stermerrie en zijn vader is een Inter I dressuurhengst, die een aantal jaren geleden verkocht is naar Zuid-Afrika. 
Hij zou nog naar de NAS hengstenkeuring gebracht kunnen worden. Ik hem hier vorig jaar ook aangeboden, want ik wilde altijd zelf een rondje rennen (pennydroom) tijdens een hengstenkeuring.  De jury vond hem erg knap en een mooi type hebben, het rapport is aanwezig. Hij is veterinair goedgekeurd. 

Let wel op, Senturion is een hengst. Aan de hand en onder het zadel is hij super braaf en luistert perfect. Hij zal nooit bijten en kan gewoon op de poetsplaats tussen andere paarden gezadeld worden. Maar ik bied hem dus niet aan als paard voor beginners, doordat hij hengst is. Hij kan eventueel in overleg gecastreerd worden bij mij. 

Ik ben echt op zoek naar een juiste match voor hem.
Alle keuringen zijn toegestaan.
Meer filmpjes en foto's zijn beschikbaar op aanvraag. Alle foto's in deze advertentie zijn van de afgelopen 6 maanden, behalve de laatste foto. Deze is gemaakt toen Senturion 2 jaar oud was.

Senturion valt in de hogere prijsklasse (€25.000 - €30.000) 
Hij staat in Zeewolde. 

Stamboom

Vader Peru's Scen Tao
Vader van vader Pax
v.v.v. Conetti Lynghoj
m.v.v. Tikki
Moeder van vader Nicolet
v.m.v. Gershwin
m.m.v. Charissa
Moeder Axioma's Black Betty
Vader van moeder Axioma's Casanova C
v.v.m. Kansas C
m.v.m. Aritha
Moeder van moeder Odette
v.m.m. Glennridge
m.m.m. Ivette