We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ben je opzoek naar een echte eyecatcher? Waar iedereen naar om kijkt zodra je de baan betreedt? Dan is Orlandeaux M het paard wat je zoekt!

Orlandeaux M is een 4 jarige hengst van Jerveaux uit de merrie Cinola M (Dayano x Flemmingh). Uit deze merrie komen oa 3 elite merries, 3 NMK merries, meerdere ster merries en een Oldenburg gekeurde en KWPN aangewezen hengst (Pina Colada M).
Orlandeaux is flink aan de maat; schofthoogte 184. Ondanks zijn schoftmaat is hij mooi in proporties.
Voordat wij met hem aan het werk zijn gegaan is hij röntgelogisch nagekeken op hals en rug. Dit om eventuele problemen te voorzien. Er waren geen bemerkingen.

Orlandeaux is een onwijs nuchter en fijn paard om te rijden. Hij heeft veel aanleg voor de dressuur, al laat hij ook talent zien met springen. Springhoogte is geen probleem en ook is hij handig over dubbel sprongen. Tijdens een onderlinge cross bewees hij hoe fijn nuchter hij is. Hij sprong alles en we gingen met de winst naar huis.
Op het moment loopt Orlandeaux L niveau. Hij is een aantal keer mee geweest op vreemd terrein en ook daar is het een fijn paard met een lekkere beheersbare GO. 

Orlandeaux is makkelijk te laden zowel op de trailer als in de vrachtwagen, bomproof en verkeersmak (ook groot verkeer als trekkers en vrachtwagens). Hij is braaf in omgang, geen stal gebreken. Ook met merries in dezelfde bak rijden is geen probleem. 

Naast zijn talent voor de sport, is voor hem niks te gek. Hij is bekend op het strand, dol op water en
ook braaf op buitenrit.

Stamboom

Vader Jerveaux
STB
Vader van vader Ferdeaux
STB
v.v.v. Bordeaux
STB Preferent
m.v.v. Part Two
STB ster, Preferent, Prestatie
Moeder van vader D'Avance de Baian
STB Elite, IBOP-(DR), PROK
v.m.v. Jazz
STB preferent
m.m.v. Fidora
STB ster, preferent, Prestatie
Moeder Cinola M
STB Elite, Preferent, IBOP-(DR), D-OC
Vader van moeder Dayano
GGK: BWP, HOLST, NRPS
v.v.m. Dolany
GGK HOLST
m.v.m. Hora-Li
Moeder van moeder Winola
STB elite, Preferent, IBOP-(DR), Sport-(DR), PROK
v.m.m. Flemmingh
STB Preferent
m.m.m. Cynodor
STB Elite, Preferent, D-OC