We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Walando van de Brechtse Heide 

Wij zoeken een 5 sterren-huisje voor onze superbrave ruinjaarling, geboren op 16 mei 2022. 

Afstamming: Simba M x California W Z x Alexis Z 

Vader: Simba M is de combinatie van twee 160 paarden die beide presteerden onder het zadel van Niels Bruynseels!

De vader van Simba M is Jenson vh Meulenhof (Vagabond de la Pomme x Narcotique de Muze IV). Hij werd onder andere 4e in de Global Champions Grand Prix 160 van London, 5e in Aken en 2e in de Nations Cup van Barcelona.
Simba’s moeder, Frenchy VDS (Cornet Obolensky x Quidam de Revel), behaalde met Niels Bruynseels een 1e plaats in de 3* Grand Prix in St Tropez, bovenop een hele reeks topklasseringen op 160 5* niveau! Ook met haar nieuwe ruiter, Ahmad Saber Hamcho, blijft ze op dit moment prijzen verzamelen op het hoogste niveau.

De volle zus van Frenchy’s moeder, Eve des Etisses, was eveneens zeer succesvol op 160 niveau (overwinningen in de Wereldbeker van Bordeaux, Valkenswaard Grand Prix,etc), en gaf op haar beurt de hengst Atome des Etisses, die momenteel sterk presteert in 160 proeven met Laurent Goffinet. 

Moeder: Hariette van 't Vennehof - De vader van Hariette, California W Z, presteert op 1,30m niveau. De moeder van Hariette, Udith van 't Vennehof,  gaf al 4 paarden die momenteel boven 1,30m presteren, waaronder goedgekeurde hengst Triomphe (1,35m).  Ook de grootvader presteerde op 1,50m niveau, die op zijn beurt twee prachtige ouders had die beide op 1,50m liepen.  

Hariette is er om gekend haar rustige en brave karakter door te geven aan haar veulens. Haar nakomelingen zijn allemaal goed aan de maat.  

Walando is uitzonderlijk braaf! Hij is van jongs af aan steeds aan het halster naar de weide gebracht. Na 6 maanden is hij afgespeend en gecastreerd. Momenteel loopt hij samen met merrie en ruinen vriendjes  van verschillende leeftijden op de weide. Daar wij streven naar kwaliteitsvolle en brave paarden halen wij al onze merries, veulens, jonge paarden en rijpaarden alle nachten op stal. Hierdoor zijn onze jaarlingen uitermate braaf en worden zij van jonge leeftijd alle basishandelingen (halster aan, voeten geven…) gewoon.   

Walando ging al enkele keren naar de smid en dit gaat super goed. Hij is een echte friemelkont die alles doet voor aandacht en kriebels. Hij staat mooi stil tijdens het poesten want daar is hij gek op.  

Tijdens het trekken van de foto’s werd ons ook meteen nog eens duidelijk hoe bomproof hij is. Hoe meer wij probeerden om met geluidjes, knuffels, waterflesjes, ramelaars,… z’n aandacht te krijgen, hoe chiller hij er bij ging bij staan.  

Walando is machines gewoon. Hij loopt al van jonge leeftijd aan het halster door onze hangaars met machines. Tijdens het mesten van de weides loopt hij rustig mee naast de knikmops.  

Walando is steeds te bezichtigen op afspraak. Voor meer informatie, foto’s en filmpjes kan u contact opnemen via 0032 496 69 40 13. Hij staat bij ons absoluut niet in de weg, dus hij gaat enkel naar een 5-sterren huis!!    

Foto 1 - 7 = 1j en 2m // Foto 8 - 9 = 1 week oud // Foto 10 - 11 = 3 maanden

Stamboom

Vader Simba M
Vader van vader Jenson van 't Meulenhof
v.v.v. Vagebond de la Pomme
m.v.v. Narcotique de Muze IV
Moeder van vader Frenchy VDS
v.m.v. Cornet Obelensky
m.m.v. Onlyou des Etisses
Moeder Hariette van 't Vennehof
Vader van moeder California WZ
v.v.m. Calvino Z
m.v.m. Cally Z
Moeder van moeder Udith van 't vennehof
v.m.m. Alexis Z
m.m.m. Hydra