We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

KAMPIOENE TIARA-AMANDA: RAS, UITSTRALING EN BEWEGING UIT BEWEZEN MOEDERLIJN

De bruine Tiara-Amanda (Alexandro P x Farrington) is geboren op 27 maart 2023 en werd  gehuldigd als kampioene bij de Gelderse merrieveulens en galoppeerde op de Nationale keuring in Ermelo 2023 naar de 4de plaats.
De 18-jarige prestatiemoeder Amanda II (Farrington x de grootmoeder van Henkie, de keur sportmerrie Jamanda II (Zep x Unitas) bracht 15 veulens, waarvan 14 (12 merrieveulens!) van Alexandro P. Bijna allen werden als veulen en driejarige uitgenodigd voor de nationale keuring: Flip (kampioen 2010), Godiva (reserve 2011 en 2015 bij keurmerries), Hanna (2012 reserve en 2015 kampioen), Ida (2016: reserve), Jo (2014 kampioen), Kaya (2015 kampioen, 2018 reserve), Layla (2016 reserve, 2019 kampioen), Mia (2017 kampioen, 2022 reserve), Nina (2021 kampioen), Rosa (2021 reserve).
Ze komt te koop (aanfok) omdat we inmiddels haar volle zuster Jo en Kaya in de fokkerij hebben ingezet.

In de sport bezette in 2021 haar volle zusters Ida- en Kaya-Amanda op de Hippiade de 3de plaats bij de tweespannen en werd de andere volle zus NMK kampioene 2019, elitemerrie Layla-Amanda met de 16 jarige Micky Schelstraete 3de op de Hippiade in de M-dressuur. Ondertussen loopt Layla-Amanda in Amerika, wordt Mia-Amanda in de Z uitgebracht en legde Nina-Amanda succesvol een goede IBOP onder het zadel af.
Kortom: Rosa komt uit een (gelders)nestje van keuringskampioenen die allround inzetbaar zijn.  

Volle zuster van Tiara-: Godiva-, Hanna-, Ida-, Kaya- (85 exterieur, 80 bewegingen), Layla-Amanda (85/85), Mia-Amanda (80/80), Nina-Amanda (80/85) werden gehuldigd als nationaal (reserve)keuringskampioen, als veulen en/of als driejarige c.q. keurmerrie. Zie compositiefoto!  

De grootmoeder van Rosa-Amanda is ook de grootmoeder van het de goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P x Upperville), die met Adelinde Cornelissen deelnam aan de WK Jonge Paarden in Ermelo en thans in de Licht Tour wordt uitgebracht.  

Tiara-Amanda verdient een sportieve ambitieuze ruiter/amazone die haar in de dressuursport gaat uitbrengen. Verder heeft ze genetisch een bijzondere fokwaarde daar ze vrij is van het bloed van Jazz, Ferro, Flemmingh en Gribaldi en de Duitse verervers Donnerhall, Florestan, Weltmeyer en Rubinstein. Ze verdient een 5* (sport)stal, zoals Layla-Amanda thans in Amerika heeft.  

Stamboom

Vader Alexandro P
preferent ZZ Zwaar
Vader van vader Koss
preferent Z2-dressuur
v.v.v. El Corona (Amor)
m.v.v. Erona (Goudsmid)
keur pref prestatie
Moeder van vader Itilde
keur pref
v.m.v. Satelliet (Marconi)
m.m.v. Fitilde (Uriant)
voorlopig keur preferent
Moeder Amanda II
voorlopig keur prestatie
Vader van moeder Farrington
v.v.m. Wellington (Nimmerdor)
keur 1.60 springen
m.v.m. Onetty (Doruto)
ster
Moeder van moeder Jamanda
keur sport Z dressuur
v.m.m. Zep (Goudsmid)
m.m.m. Amanda (Unitas)
ster prestatie

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Dag van het Gelderse Paard 2023 merrieveulens 1ste
Nationale veulenkeuring 2023 Ermelo 4de