We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Dit schitterende en zeer interessante merrieveulen van Chatinue x Andiamo x Indoctro, genaamd Tornita H (15-04-’23), is de halfzus van de goedgekeurde hengst King Blue (zie foto's).

Chatinue sprong zelf op 1.60m-niveau onder de Mexicaanse vlag en is een zoon van de wereldvererver Chacco Blue. Daarnaast is Chatinue de halfbroer van Darragh Kenny’s voormalige tophengst Balou du Reventon en van de stempelhengst Balou du Rouet.

Moeder Gonita (v. Andiamo) is Elite, IBOP-spr. en prok. Ze werd uitgenodigd voor de NMK als drie-jarige. Haar moeder, Tornita L, ster preferent, is een dochter van de preferente Indoctro. Ze bracht van de hengst Silverstone het internationale 1.40-springpaard Zidane VDL en is o.a. de grootmoeder van het 1.45-springpaard Galant van Emilion.
Moeder van moeders moeder is de bekende merrie Hernita (Nimmerdor X Erdball XX).     
Zowel moeder als vader komen uit een top fok- en sportstam.
Halfbroer King Blue VDL x Andiamo x Indoctro werd in 2015 ook bij ons in dezelfde stal uit dezelfde merrie geboren.
"King Blue is een imponerende en chique hengst, heeft verstand van springen en gaat voor zijn ruiter door het vuur. Zijn vader is Zirocco Blue VDL, die na een succesvolle carrière op het allerhoogste level naam aan het maken is als vererver. Zeer veel van zijn nakomelingen springen 1.40 of hoger. Zijn zoon Eddie Blue won een gouden teammedaille op het WK in Tyron en Magnolia Mystic Rose, Florian, Flierefluiter, Glamour Girl en Flair springen 1.60. Met Mr. Blue als vader en een zeer sterk sportende Franse moederlijn is het geen verassing dat het met de vererving van Zirocco Blue VDL wel goed zit. De looks heeft King Blue meegekregen van zijn moeder, elitemerrie Gonita, zij liep als driejarige op de NMK. Moedersvader is de goed verervende Andiamo (v. Animo), die actief was op 1.60 niveau. De halfbroer van Gonita, Zidane, zien we terug op 1.45 niveau. Verderop zien we de stempelhengsten Indoctro en Nimmerdor die geen verdere introductie behoeven. Uit de directe moederlijn komen verder Galant (1.40), Darius (1.60), Vitos (1.50), Santiago W (1.60) en Zarnita (1.50). King Blue is een paard dat op kampioenschappen tot zijn recht komt. Hij geeft nooit op en zijn tomeloze energie komt hem goed van pas. Hij is zeer geschikt voor een merrie die wat scherpte en vlugheid kan gebruiken. King Blue presteerde goed in de Blom Cup en is inmiddels 1.40 geklasseerd".

Filmpjes volgen nog. 

Stamboom

Vader Chatinue
Vader van vader CHACCO-BLUE
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. CONTINUE
m.m.v.
Moeder Gonita
Elite, IBOP(spr), prok
Vader van moeder Andiamo
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Tornita L
pref, ster
v.m.m. Indoctro
m.m.m.