We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Wegens gezinsuitbreiding/tijdgebrek te koop:

Fantastische springgefokte stermerrie, die naast springen ook zeer geschikt zou kunnen zijn voor een carrière in de eventing, als hunter of dressuurpaard.

Nervana B heb ik als veulen aangekocht, en zelf opgeleid. Als 3 jarige is ze naar de keuring geweest en als 4 jarige heb ik haar zadelmak gemaakt, waarbij ze geen stap verkeerd heeft gezet. Inmiddels heeft ze haar eerste sprongen onder het zadel gemaakt (inclusief parcours op vreemd terrein en galopwissels) en was hierbij erg braaf en pakt goed aan. Ze is voorwaarts en goed bewerkbaar, maar heeft wel een ruiter nodig die de leiding neemt. Daarnaast loopt Nervana dressuur op M-niveau (B geklasseerd). Ze laat veel kracht vanuit de achterhand zien in de overgangen en lijkt veel aanleg voor de zijgangen te hebben.

Op de keuring is ze ster verklaard met 70 punten voor exterieur en 80 punten voor het springen, waarbij een 8,5 voor haar reflexen. De jury zei over haar: “Ze sprong met goede reflexen en lijkt heel voorzichtig. Daarbij heeft ze een goede techniek en toont ze ruim voldoende vermogen.” Vader Ukato is keur verklaard in 2022, staat in de top-100 van beste springverervers en is ook bekend om het vererven van goede karakters. Daarnaast hebben alle vaderdieren (2-3 generaties terug) op 1.60 niveau gesprongen, en is grootmoeder (m.m.) Bubble Gum elite verklaard. 

Nervana is op tijd geënt, ontwormd en naar de hoefsmid geweest. Ze is braaf bij de dierenarts, hoefsmid en op vreemd terrein. Ze heeft geen gebreken en is klinisch en röntgenologisch goedgekeurd (25/08/23). Eventueel te koop inclusief toebehoren (zadel, hoofdstel, dekens).

Kortom, een compleet en talentvol paard waarmee je zo de ring in kunt! De vraagprijs voor Nervana is € 17.500. 

Bij voorkeur 1e contact via Whatsapp i.v.m. fulltimebaan en gezin. 

Stamboom

Vader Ukato
Keur, 1.60 springen
Vader van vader Stakkato
1.60 springen
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Leona
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Jolene
D-OC
Vader van moeder Clinton I
1.60 springen
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Bubble Gum
Elite, IBOP, PROK
v.m.m. Cardento
1.60 springen
m.m.m. Urielle S
Ster