We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Tabriz is een grote allemansvriend die een mooie toekomst als springpaard en allrounder tegemoet gaat. Modern type, correcte bouw, lang gelijnd, een groot vriendelijk oog, 3 correcte gangen met een ruime en krachtige stap en galop.

Geboren: 19 maart 2023, staat sinds deze week de nachten ook apart en kan worden afgespeend. Karakter en kenmerken: Topbraaf en nuchter (net als zijn vader en moeder).
Kent meelopen, trailer, stal, weide en vaststaan.

Beoordeeld met een hoge score tijdens de veulen kijkdag van Holbatheo (2e van de springveulens). https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2498777/tabriz

Video Tabriz:
https://www.instagram.com/reel/CwgLHgho_r0/
utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Moeder Esprit (Gabriella):
Z1+3 dressuur, 1.10m springen, L-Eventing + 10, gaat alleen mee op pad en op buitenrit, kortom een super karakter. Altijd vrolijk en nieuwsgierig.

Vader Defender:
Once in a life-time horse! Defender Z is de toekomst voor de springpaardenfokkerij. Een hengst die alles in zich heeft om een grote rol te gaan spelen zowel in de fokkerij als in de topsport. Qua exterieur, springmanieren, galoppade en afstamming is hij de belichaming van het moderne sportpaard. Tijdens het verrichtingsonderzoek werd hij naast zijn springkwaliteiten geroemd om zijn galoppade, instelling en intelligentie. Zijn vader Dominator 2000 Z is de “breeders darling” van Zangersheide. De hengst die van het begin af aan zoveel merries mocht dekken lijkt de verwachtingen meer dan waar te maken. Met Christian Ahlman is deze hengst een superster in de ring. Maar anno 2021 weten we dat de moederlijn mogelijkerwijs nog meer zegt over de kwaliteit van een hengst dan de vader. En die fantastische moederlijn, die is zonder meer aanwezig bij Defender Z. Zijn moeder Atureusa S, sprong zelf op 1.40 niveau. Daarachter de bekende stempelhengsten Calvados, Le Mexico en Lucky Boy xx. Dat zij geen toevalstreffer is blijkt wel uit het feit dat ze de halfzus is van de goedgekeurde hengst Etoulon VDL, die inmiddels 1.50 springt en van de 1.60 springende Dereusa S. Verderop in de directe moederlijn vinden we meerdere GP paarden.

Vader van de moeder Bustique:
Ondanks zijn nog relatief jonge nakomelingen staat Bustique al op de 30e plaats op de WBFSH sire ranking genoteerd. Heel wat topruiters hebben inmiddels Bustique-nakomelingen in hun stallen verwelkomd. Uit zijn eerste dekjaren zijn al meer dan zestig internationale springpaarden voortgekomen, met als ultiem voorbeeld natuurlijk Grand Prix- en Wereldbekerwinnaar Beauville Z (mv.Jumpy des Fontaines). Deze uit de eerste jaargang van Bustique gefokte ruin schreef geschiedenis door met Maikel van der Vleuten de individuele bronzen medaille te winnen op de Olympische Spelen van Tokyo, en voegde daar afgelopen jaar nog eens teamzilver en individueel brons op de WEG in Herning aan toe. Ook met nakomelingen als Florida Balia NL, Hendrick’s HX, Berdien, Footlose HX en Golia weet Bustique zich te onderscheiden. Keer op keer bewijst de Indoctro-zoon echte winnaars te geven. Paul Hendrix: “Goede wijn behoeft geen krans. Bustique vererft zich ongelooflijk, hij treedt in de voetsporen van zijn vader Indoctro en behoort tot het elitecorps van het KWPN. Bijna twintig nakomelingen presteren al in het 1.50/1.60m en nog eens 45 nakomelingen zijn succesvol op 1.35m- tot 1.45m-niveau.” Zelf behaalde Bustique internationale klasseringen op 1.45/1.50m-niveau onder Michel Hendrix. Na een jarenlang verblijf in Amerika is hij in 2019 teruggekeerd naar Stal Hendrix, waarmee hij opnieuw beschikbaar is gekomen als vererver. Bustique is een volle broer van het Grand Prix-paard Mustique en halfbroer van het Grand Prix-paard Noor, waarmee Bustique een sterke prestatiestam vertegenwoordigt.

Stamboom

Vader Defender
Vader van vader Dominator 2000 Z
v.v.v. Diamant de Semilly
m.v.v.
Moeder van vader Atureusa S
v.m.v. Padinus
m.m.v. Utareusa
Moeder Gabriella
Vader van moeder Bustique
v.v.m. Indoctro
m.v.m. Jutha
Moeder van moeder Fallon
v.m.m. Voltaire
m.m.m. T. Astrid