We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Toekomstige springbelofte van Nouri VDL uit de bekende Molga stam

Très Jolie Molga is een interessant gefokt merrieveulen uit de bekende Molga Stam en de toonaangevende stam van Nouri W VDL (Cohinoor x Carrera).  De Molga stam kenmerkt zich met nakomelingen die zich keer op keer bewijzen binnen de sport en fokkerij. De merrielijn bestaat voornamelijk uit elite, preferente en prestatie merries en er zijn meerdere hengsten goedgekeurd binnen het KWPN.

De moeder van Jolie, Fairy Molga J.N., heeft op driejarige leeftijd het elite predicaat (PROK, EMPT-spr) ontvangen. Zij is daarna ingezet voor de fokkerij. Een een aantal volle broers en een volle zus van Fairy lopen op internationaal niveau in de springsport.  De nakomelingen van Fairy zijn lang gelijnd, goed ontwikkeld en staan goed in het rechthoeksmodel. Ze kenmerken zich door hun karakter,  werkwilligheid en goede techniek. De oudste nakomelingen zijn inmiddels onder het zadel en laten allen zeer veel potentie zien voor het hoogste niveau. De oudste nakomeling (2014) loopt succesvol op internationaal niveau (1.55m). 

Jolie stamt verder af van Nouri W VDL (Cohinoor x Carrera), een jonge en veelbelovende hengst van de VDL stud. Nouri was premiehengst bij het KWPN en werd met 83,5 punten ingeschreven na het KWPN-verichtingsonderzoek. Hij werd geprezen om zijn rijdbaarheid, snelle reflexen en vermogen.  Nouri is gefokt uit de bekende Sakily-stam en nauwverwant aan meerdere succesvolle Grand Prix paarden. 

Kortom; een springbelofte voor de toekomst!

Jolie is een goed ontwikkeld veulen en prettig in de omgang. Ze heeft drie goede gangen met een extra goede galop. De verwachting is dat Jolie net als haar halfbroers veel potentie heeft voor het hoogste niveau. Gezien de prestatierijke merrielijn en succesvolle vaderlijn is ze tevens heel interessant om in te zetten voor de fokkerij. Jolie groeit op in groepsverband met 24/7 weidegang. Ze is braaf bij de hoefsmid en ontwormt volgens schema. Jolie is oud genoeg om afgespeend te worden en mag daarom op korte termijn weg. De reden van verkoop is omdat ik twee jonge kinderen heb en daardoor helaas niet genoeg tijd heb om haar zelf op te leiden.  Bij serieuze interesse in de fokkerij, is haar moeder Fairy ook te koop.  Bel of app gerust voor meer informatie.

Stamboom

Vader Nouri W VDL
D-OC, premiehengst
Vader van vader Cohinoor VDL
1.45 spr, GGK KWPN
v.v.v. Cornet Obelensky
1.60 spr. GGK KWPN
m.v.v. Rabanna van Costerveld
1.45 spr.
Moeder van vader Cuba Libre
D-OC, Elite, IBOP-spr.
v.m.v. Carrera VDL
1.60 spr. GGK KWPN
m.m.v. Willy R
Preferent, Prestatie, PROK
Moeder Fairy Molga J.N.
Elite EPTM-spr., PROK
Vader van moeder Indoctro
Preferent
v.v.m. Capitol I
GGK Holst
m.v.m. Vanessa VII
Haupstudbuch
Moeder van moeder Primolga J.N.
Elite, Preferent, Prestatie, PROK
v.m.m. Corland
1.60 spr, GGK KWPN
m.m.m. Imolga
Elite, Preferent, Prestatie, PROK