We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Prachtige springgefokte hengst te koop van Il est Balou x Colandro die naast springen ook zeer geschikt zou kunnen zijn voor een carrière in de eventing, als hunter of dressuurpaard. Deze stoere hengst is al vanaf veulen in ons bezit en wij hebben hem zelf opgeleid. Nelson is gek op aandacht en werkt graag. Het is een paard met een prachtige uitstraling. Gezond en correct op de benen.

Is onder het zadel wel een wat sensibel paard, maar wel heel betrouwbaar. Hij is erg leergierig en doet altijd zijn best. Dressuurmatig fijn te rijden; hij heeft een fijn zacht mondje en laat zich fijn bewerken. Springt makkelijk zijn wissels en heeft een hele fijne galop. Nelson is veelzijdig opgeleid en zou vanwege zijn karakter en fijne gangen zeker een geschikte eventer zijn. Vorig jaar is hij enkele keren mee geweest naar een crossterrein. Sprong alle crosshindernissen en waterbak in een keer. Deed dit erg braaf en vond dit erg leuk! Ook is hij vorig jaar een aantal keren mee geweest naar oefenspringen. Vanwege tijdgebrek nog niet verder uitgebracht op wedstrijd. Springt thuis wel een fijn parcourtje rond. Paard wat klaar is om mee te gaan op wedstrijd! Vanwege zijn knappe looks en manier van springen zou hij ook zeker niet misstaan als hunter. 

Nelson is altijd op tijd geënt, ontwormd en bij de tandarts en naar de hoefsmid geweest. Hij is braaf bij de dierenarts, tandarts en hoefsmid. Hij heeft geen stalgebreken en is röntgenologisch goedgekeurd op 07-07-2021  incl rug en hals. Tevens is hij recent behandeld door de fysio/masseur. Ook is hij recent bij de tandarts geweest; zag er allemaal in orde uit. Hiervan zijn foto’s en een verslag aanwezig.

Nelson staat hier gewoon rustig langs andere paarden op stal en op de weide. (Komt elke dag buiten op de wei!) Kortom; een knap en talentvol paard waar je zo mee de ring in kunt! Nelson valt in de hogere prijsklasse, maar de vraagprijs is bij een juiste klik en goed huis bespreekbaar. Tevens hebben wij meerdere jonge spring- en eventingpaarden te koop. 

Stamboom

Vader Il est Balou
Vader van vader Balou du Rouet
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Donna
Vader van moeder Colandro
v.v.m. Contendro
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.