We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Wegens de overstap naar een jong paard, bieden wij onze knappe 19-jarige Special D x Inspecteur merrie te koop aan. 

Wij hebben Zadanita gekocht op 4 jarige leeftijd en hebben haar zelf ingereden toen ze 5 werd. Ik heb ze altijd dressuurmatig getraind en op wedstrijd uitgebracht (klasse Z1+6) Daarnaast hebben we ook af en toe een sprongetje gemaakt en is ze mee op buitenrit geweest. In 2020 en afgelopen April 2023 is ze moeder geworden van twee mooie merrie veulens. Deze zijn ook allebei nog in ons eigendom. 
Zadanita heeft altijd bij ons aan huis gestaan, waardoor wij het management altijd in eigen handen hebben gehad. Ze gaat dan ook regelmatig naar hoefsmid, tandarts of dierenarts (laatste indien noodzakelijk). In 2019 is ze nog PROK goedgekeurd. Zadanita geeft wel een kleine röntgenologische bemerking van de hals (omvangstoename C7T1 facetgewrichten). Daarnaast heeft ze een vergroot facetgewricht C6-7 (hals). Beide zeer goed te managen. 
Zadanita heeft nog energie en plezier genoeg om weer aan de slag te gaan. In verband met haar veulen heeft ze afgelopen zomer weinig tot niet gewerkt. Nu heb ik ze weer een beetje opgepakt en dat vind ze erg fijn! Wij vinden dan ook dat Zadanita het verdiend om nog naar een nieuwe eigenaar te gaan die haar graag wil blijven rijden en de aandacht kan geven die ze verdiend. Ze is daarnaast ook een ontzettende goede moeder en ook dat behoort dan nog steeds tot de mogelijkheden. 
Zadanita kan af en toe wat lastig zijn met “vreemde” mensen en vooral tijdens het opstappen voor het rijden kan dit tot uiting komen. Wij denken dan ook dat een echte beginnende ruiter geen goede combinatie met haar is. 

Bij serieuze interesse dan graag een berichtje of bellen (best bereikbaar na 18.00h ivm werk). 

Stamboom

Vader Special D
Vader van vader Metal
v.v.v. Ferro
Preferent
m.v.v. Edelweis
Ster, Preferent, Prestatie
Moeder van vader Haafke
Ster, Preferent
v.m.v. Zandigo
m.m.v. Aafke
Keur, Preferent, Prestatie
Moeder Tadanita
Ster
Vader van moeder Inspekteur
v.v.m. Darwin
m.v.m. Doornroos
Keur, Preferent, Prestatie
Moeder van moeder Idanita
Ster
v.m.m. Dublin
m.m.m. Danita
Elite, Preferent, Prestatie, Sport-dres, Prok