We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Uit eigen fokkerij bieden wij dit vriendelijke getalenteerde jonge springpaard aan.
Orley van de Westerhoeve is 4 jaar en sinds ruim een half jaar zadelmak.
Hij heeft een heel vriendelijk, rustig karakter en veel plezier in het werk onder het zadel.  

Zijn vader is de preferente Harley VDL (Heartbreaker x Carthago) die niet alleen zelf heel succesvol was in de internationale springsport en hengstencompetities, maar ook heel veel sport vererfd. Talloze nakomelingen lopen hoog in de springsport, doen het goed op de keuringen en staan bovendien bekend om de fijne werkbare karakters die Harley doorgeeft aan zijn nageslacht.
De moeder van Orley is de NMK keurmerrie Isarah van de Westerhoeve (v. Baltic VDL) die tevens Elitemerrie Miesarah van de Westerhoeve bracht. Isarah zelf behaalde maar liefst 82,5 punt op de IBOP en loopt succesvol in de springsport. Uit de merriestam zijn nog diverse paarden bij ons aanwezig.  

Orley heeft hele mooie ruime basisgangen en laat een goede en fijne springtechniek zien. Hij is heel braaf en koel in zijn hoofd en wil het graag goed doen voor zijn ruiter. Hij is daarbij heel werklustig, zeker niet lui. Gezien de graad van africhting is hij niet geschikt voor beginners. Wel zou Orley bijvoorbeeld heel geschikt zijn voor een handige ponyruiter om de overstap naar de paarden te maken.

We hebben Orley al meerdere keren meegenomen naar vreemd terrein. Hij gaat braaf de trailer op en is rustig en op zijn gemak in de omgang. Tevens braaf bij de hoefsmid.  

Recent is Orley helemaal klinisch en röntgenologisch goedgekeurd.
Hij staat netjes op zijn voeten en is nog nooit ziek of geblesseerd geweest.
Orley is met 1.58m niet groot maar beweegt wel echt als een paard.  
Omdat Orley een luchtzuiger is, is hij gezien zijn potentie, afstamming en talent gunstig geprijsd. Hij heeft nooit last van het luchtzuigen: nooit koliek gehad en geen schade aan de tanden.
Het stalgedrag is heel rustig en relaxed.  

We zien Orley graag naar een leuk adres gaan, waar hij een goed leven heeft en zich verder kan ontwikkelen als sportpaard.
Heb je interesse in dit leuke paard en/of wil je filmpjes ontvangen? Stuur dan even een berichtje of bel naar 06 224 20 354. Op e-mail wordt niet gereageerd.

Stamboom

Vader Harley VDL
Preferent
Vader van vader Heartbreaker
v.v.v. Carthago
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Isarah vd Westerhoeve
Keur
Vader van moeder Baltic VDL
Preferent
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Silverado
Ster
v.m.m. Indorado
Keur
m.m.m.