We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop:
8 jarig stoer springpaard, rond de 164 cm. (de ruiter die erop zit is 180 cm).

Springt momenteel 100 cm wedstrijden.
Hij heeft een erg snel en goed voorbeen (heeft nog nooit een voorbeenfout gemaakt in het parcours) en verder is het een stoer paard om te zien (een dikkere staart als deze ga je niet vinden ;))

Zijn hele verleden is bekend!
Ik heb hem als 4 jarige hengst van de fokker in Duitsland gekocht.
Hij heeft bij mij in 4 jaar tijd in totaal 2x kreupel gelopen door een hoefzweer. Verder gelukkig nog nooit wat gehad.
Het is een echte knuffelkont! Van het borstelen kan hij erg genieten.

Afstammeling: Gino x Quattro B x Zuidhorn x Nimmerdor

Niet geschrikt voor een beginner / onzekere ruiter. Kan af en toe nog wel een (vreugde-) bokje geven en is altijd goed wakker en alert op de omgeving.

Zoals elk paard heeft dit paard ook een gebrek/nadeel, hij heeft namelijk een hanetred rechtsachter. Hij tilt dit been heel hoog op bij spanning. Hij heeft hier verder geen last van, ik heb hem zo gekocht van de fokker en röntgenologisch is het achterbeen helemaal in orde. Vandaar dat dit paard hierdoor ook niet in de hogere prijsklasse valt. Eventueel ook te gebruiken als coachingspaard / weidemaatje.

Hij is erg sociaal naar andere paarden toe! 
Verder is hij in de omgang erg makkelijk, hij kan ook goed alleen achter gelaten worden in de wei, hij kijkt dan even en eet vervolgens weer rustig verder.
Hij staat bij mij zonder ijzers, dat gaat erg goed, heeft stevige hoeven en hoeft slechts 1 a 2x per jaar naar de hoefsmid om iets bij te vijlen. 

Reden van verkoop is dat ik de buiten- & bosritten erg mis en helaas heeft hij niet het vertrouwen om alleen op buitenrit te gaan, wel gaat hij braaf achter een ander paard aan. Ook ben ik zelf weer toe aan een nieuw jong springpaard.

Eventueel ook te ruil voor een ander bruin of zwart springpaard (groter als 167 cm), die ook goed voorop wil op buitenrit en die 3 goede gangen heeft. Paard krijgt een 5 sterren huisje met dagelijks veel weidegang en eventueel een mini-shet als weidemaatje.

De prijs is bespreekbaar.

Voor meer foto's, filmpjes(ook van het been bij spanning), vragen etc. kun je appen naar: 0611492796.

Stamboom

Vader Gino
Vader van vader Calvino Z
v.v.v. Calvin (Calvin Z)
m.v.v. Easanette
Moeder van vader Jomara
v.m.v. Ekstein
m.m.v. Fomara
Moeder Ashley
Vader van moeder Quattro B
v.v.m. Qredo de paulstra
m.v.m. Une amcercaine
Moeder van moeder Leone
v.m.m. Zuidhorn
m.m.m. Aurora