We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Duppie (Dubbeltje JG) is een ruin van 15 jaar oud.
Geboren op 21 juli 2008. Larino x Boreas. Schofthoogte 1.68mtr.  

Ik heb hem gekocht voor de Eventing. Helaas heeft Duppie een peesblessure gehad, waardoor ik hem uit de sport heb gehaald. Hij is volledig is hersteld. Om her-blessure te voorkomen mag hij NIET meer in de Eventing-/ springsport. Op vrijdag 16 februari 2024 nog een echo van de pees gemaakt, zeer goed, zag er hetzelfde uit als de laatste echo na herstel.
Omdat ik zelf wel de ambitie heb om verder te gaan in de Eventing, biedt ik hem te koop aan. 

Duppie is een fantastisch lief, eerlijk en braaf paard. Ik heb hem (nadat hij hersteld was van zijn peesblessure) doorgereden tot M dressuur met winst, hij heeft potentie om verder te komen. 
Een sprongetje vindt hij leuk, op recreatief niveau (max. 90cm).
Het meest gelukkig maak je hem met buitenritten; bos, heide, strand, alleen of in een groep, Duppie kent het allemaal en vindt het heerlijk. Hij gaat ook graag mee op vakantie om dag-ritten/ trektochten te maken. Puzzeltochten/ behendigheid, altijd leuk. Daardoor zou hij zeer geschikt zijn voor Trec.

Door zijn karakter en ondanks zijn grootte is hij zeer geschikt voor overstap van pony naar paard. Duppie gaat makkelijk mee op de trailer/ vrachtwagen, alleen laden is geen enkel probleem. Ook een vreemde stal en weide op vakantie, vindt hij prima. Hij is dol op aandacht en vindt het leuk om ritten te maken in een andere omgeving.  

Hij gaat jaarlijks naar de tandarts, is gevaccineerd tegen Influenza en Rhino, krijgt iedere 3 maanden een check-up + mestonderzoek/ ontwormen en de hoefsmid komt iedere 7-8 weken (hij staat rondom op ijzers)
Duppie is in 2015 volledig goedgekeurd, klinisch & röntgenologisch. Keuren mag, kosten koper.   

Ik wens voor Duppie een fijn forever home, hij staat graag overdag in de wei en de nacht op stal. Daarvoor is de vraagprijs €9.950,- bespreekbaar.
Handelaren en maneges hoeven niet te reageren.    

Stamboom

Vader Larino
Vader van vader Concorde
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Erina
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Gianca
Vader van moeder Boreas
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Bianca
v.m.m.
m.m.m.