We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Wil jij een braaf paard waar je hoge punten/prijzen mee kan halen op concours?

Ledien is een 8 jarige (2016) KWPN merrie en is ongeveer 166cm (grof gebouwd, er rijden ook mannen op haar). Haar afstamming is Urgent x Waterman. Ledien hebben wij vorig jaar gekocht als manegepaard.

Op dit moment wordt Ledien nog steeds in gezet als manegepaard. Helaas is ze hier niet helemaal geschikt voor. Haar probleem is niet dat ze niet braaf is, maar dat ze ruiters die niet zo goed kunnen rijden niet goed begrijpt. Ze gaat dan stil staan en weet niet wat er van haar verlangt wordt. Komt niet omhoog of gaat niet bokken.

Vorig jaar zomer zijn wij gestart met dressuurwedstrijden wat ze niet onverdienstelijk doet. Inmiddels is ze Z1 dressuur startgerechtigd. Bijna elke proef loopt ze dik in de winstpunten en prijzen. Ook een klein parcours springt ze zo rond en is mee geweest op buitenrit. Ledien is super braaf en staat eerder stil dan dat ze gaat rennen. Wel heeft ze dus een ruiter nodig die kan rijden/de hulpen juist geeft. Er is een begin gemaakt met het oefenen van de vliegende wissel.

Ledien heeft 1 minpuntje en dat is wanneer ze biks krijgt gaat luchtzuigen. Bij ons staat ze op voordroog/hooi en Lucerne en dan doet ze het niet. Ze is braaf in de kudde. Is eerder onderdanig dan dat ze wat doet.

Filmpje op aanvraag. Graag appen naar 0628195155

Stamboom

Vader Urgent
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Waterman
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.