We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Need to know, roepnaam Nola
Deze 5 jarige merrie is erg mensgericht en komt graag een knuffel halen. Ze is niet bang, eerder nieuwsgierig bij nieuwe dingen. Desondanks is het wel een sensitieve merrie die als ze scherp wordt gereden ook scherp aan het been wordt en met je mee gaat denken. Voor de dressuursport een ideale combinatie dus. Ze heeft een hoog lichaamsbewustzijn, weet precies waar ze haar benen neerzet en laat daarmee ook potentie zien voor het zwaardere werk vanuit de achterhand als ze daar aan toe is.

Door haar bouw heeft ze de mogelijkheid om uit te groeien tot een supersterk paard dat echt kan verzamelen. Ook working equitation zou naast de dressuur geweldig goed bij haar karakter passen, omdat ze daarin veel afwisseling vindt. Een fijne uitdaging voor haar waarbij ze mag leren en ontdekken. Ze heeft drie fijne gangen waarin de galop uitblinkt door de gedragenheid vanuit de achterhand.

Tijdens het vrij springen over de cavaletti laat ze een hele leuke sprong zien, waar ze ook plezier in heeft. Ze kent het werken aan de hand vanuit de klassieke dressuur, vrijheidswerk en longeren met bijzet. Dit alles maakt haar een veelzijdig paard. Door haar stoere karakter is ze bij ons de leidmerrie in de kudde.

Ik geloof dat een paard de tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen en de groeischrijven te laten sluiten om slijtage in de toekomst te voorkomen. Daarom is ze is vorig jaar als 4 jarig licht aangereden en heeft ze van de winter grondwerk en longewerk gedaan. Ze is nu weer een aantal keren gereden en pakt het goed op, waarbij de nadruk op ontspanning en lengte in haar lijf ligt.  Dit paard heeft een zelfverzekerde, onbevangen ruiter nodig, met een fijngevoelige hand om verder te werken aan een stabiele aanleuning. Ze is niet geschikt voor de beginnende, onzekere ruiter.
Deze fantastische merrie is er, met haar vijf jaar, nu aan toe om lekker aan het werk te gaan en leuke dingen te gaan doen.  

In 2021 zijn foto's gemaakt van de benen. Deze waren goed, evenals de klinische keuring.

Voor meer informatie neem contact op door te bellen of appen naar 0642218578.

Stamboom

Vader Diego
Vader van vader Negro
preferent
v.v.v. Ferro
m.v.v.
Moeder van vader Ballerina II
v.m.v. Don Gregory
m.m.v.
Moeder Fabulous Bell
Vader van moeder Voice
v.v.m. De NIro
m.v.m.
Moeder van moeder Margaux
v.m.m. Contango
m.m.m.