We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Vanwege de overstap naar de ponyfokkerij bieden wij onze geliefde Rio aan.

Rio (Euphorio) is een mooie, sprekende ruin, geboren in 2009, van ongeveer 1.67 hoog. Zijn afstamming is San Remo x Rohdiamant. Het is een paard met een heerlijk ongecompliceerd karakter.

Hij is makkelijk te tijden en geeft zijn ruiter altijd een fijn gevoel. Wel is hij op zoek naar iemand die hem duidelijk de weg kan wijzen. Hij houdt van duidelijkheid en is niet van de grijze gebieden.

Wij hebben Rio sinds inmiddels al ruim 10 jaar. In die tijd heb ik met hem de Paardenschool opleiding gedaan bij Paard Centraal. Maar ook hebben we vele buitenritten, trektochten en TREC's gereden. Ook hebben we meegedaan aan de Freestyle competitie. We hebben in het verleden getraind op M/L niveau. Dit op basis van de trainingsmethodes van de Atletische Rijkunst.

Wat Rio typeert is zijn werkwilligheid en open karakter. Hij komt graag als eerste bij je voor wat aandacht. Bij ons heeft hij altijd 24/7 buiten geleefd tussen onze fokmerries, veulens en andere jonge paarden. Hij is dan ook erg sociaal in de kudde. Wij denken dat Rio voor vrijwel iedere ruiter wel geschikt is. Ook voor de overstap vanaf de pony's of als allround opleidingspaard zou hij erg geschikt zijn.

Hij heeft een langere tijd stilgestaan, maar wordt sinds September 2023 Rio opgepakt door Agnes van Rijswijk. Hij is altijd netjes naar de hoefsmid, tandarts en dierenarts geweest en op tijd ontwormd. Recent is hij nog extra nagekeken door de tandarts, dierenarts en chiropractor.

Ben je op zoek naar een fijn paard waarmee je alle kanten op kunt? Stuur dan een berichtje om kennis te maken met deze leuke ruin.

Video is op aanvraag beschikbaar. 

Contact opnemen graag per Whatsapp (06-38396510)

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.