We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Florenzo (v. Nieuwmoeds Patrick - vm the Rascals Farm Beau Geste) is een onwaarschijnlijk leuke pony en de beste vriend van mijn dochter, maar we hebben beslist om alles wat ze van en met hem geleerd heeft in haar laatste ponyjaren over te brengen op een jonge pony. De combinatie met school en andere hobby’s maakt dat we na een overgangsperiode nu op zoek gaan naar een hele goed thuis voor Flor. Enkel dan mag hij vertrekken! 

Flor is de jeugdpony van Emilie Herweyers (EK pony team België 2023). Ze doorliep met hem niet alleen alle divisies binnen de LRV maar werd met hem ook de winnaar van de Youngster Cup in niveau 2 in 2019. Door de interesse van zijn ruitertjes kwam de focus vervolgens op dressuur te liggen maar door zijn LRV ervaring is hij alle disciplines gewend. Flor houdt dan ook van een sprongetje als afwisseling en is superbraaf in het bos en op het strand. 

Flor kent alle dressuuroefeningen tot het hoogste niveau en is dan ook een ideale leerpony voor elk ambitieus ruitertje. Hij kan af en toe een beetje onstuimig zijn en is dus niet geschikt voor een echte beginnende ruiter maar is wel steeds eerlijk en lief in omgang.

Afgelopen winter pakte hij samen met mijn dochtertje nog de 3de plaats in niveau 2 van de winter dressage tour. En momenteel zijn ze gestart in niveau 3 waar ze in de eerste kwalificatiewedstrijd van de youngster cup meteen een mooie tweede plaats behaalden.  
 

Stamboom

Vader Nieuwmoeds Patrick
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Bobo’s Florence
Vader van moeder The Rascals Farm Beau Geste
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.