We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Fokker/contact: Cavalo Horse Breeding – +31 (0)6 – 215 16 976
LOCATIE: KORTGENE

Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!
-----
Een toegevoegde waarde voor je springstal!

Arthur Z is een springveulen, zoals je ze zelden ziet. Hij heeft het allemaal! Een prachtig model, hij beweegt met veel atletisch vermogen en een galop waar je als springruiter blij van wordt. Ook de merrielijn mag er zijn. We vinden hierin meerdere internationale 1.40 – 1.45m. paarden en de bij het NRPS en Selle Francais goedgekeurde internationaal 1.60m. geklasseerde hengst Nirvana V (v. Burggraaf).
-----
Moeder is de jonge Zangersheide merrie Abbygail Z (v. Asca Z). Abbygail voldoet aan de PROK-eisen van het KWPN. Arthur Z is haar eerste nakomeling.

Grootmoeder is de nog jonge grootramige Diamant de Semilly merrie Mary-Lou. Zij bracht tot op heden 3 nakomelingen, waarvan Abbygail Z, geboren in 2020 de oudste is.

Overgrootmoeder is de Elite, EPTM-spr., Prestatie en PROK gekeurde merrie Atlanta H (v. Burggraaf). Zij bracht de internationaal 1.35m. merrie Florence (v. Quasimodo Z). Ook in de dressuur presteert Florence verdienstelijk en wordt op M2 niveau uitgebracht, de internationaal 1.40m. springende merrie Lousiana (v. Dakar VDL) en de internationaal 1.40m. geklasseerde ruin Hidalgo (v. Inshallah de Muze). Atlanta H was bij de merrietest in Sleen de beste van de driejarige merries met een puntentotaal van 80. Zij viel op met haar atletische galop, goede reflexen en een heel fijn lichaamsgebruik.

Overovergrootmoeder is de keur, preferente, prestatie merrie Paula (v. Damiro). Zij bracht het 1.35 m. springpaard Unforgettable (v. Peter Pan), de internationaal 1.40 m. geklasseerde voorlopig keur merrie Edition Uno H en de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen en 1.45 m. springende hengst Galvano H, waarvan bij beide de hengst Numero Uno voor het vaderschap tekende. De broer van Paula, de 1.60 m geklasseerde hengst Nirvana V (v. Burggraaf) is bij het NRPS en Selle Français goedgekeurd als dekhengst.
-----
Vader Ansingh de Lis Z is een zoon van Aganix du Seigneur Z.Met Christian Ahlmann liet de zesjarige Ansingh de Lis Z lauter en alleen nulrondes zien tijdens zijn eerste internationale optredens. Christian Ahlmann zelf heeft al laten weten dat deze hengst het gevoel geeft uit te kunnen groeien tot een echte ster. Hij vind daarin bijval van zijn naaste familieleden.

Moeder Isabella de Lis is de zus van de 1m60 springpaarden Uppie de Lis (Haylay Waters) en Willink, die met Henk van de Pol de Grote Prijzen van Drammen, Asten en Gijon op zijn naam schreef.

Ansingh de Lis Z is een hoogbenige bloedgemaakte hengst die een fantastische techniek combineert met snelheid en vermogen.

Stamboom

Vader Ansingh de Lis
1.40m
Vader van vader Aganix du Seigneur
1.60.
v.v.v. Ogano Sitte
1.60m.
m.v.v. Cadix du Seigneur Z
Moeder van vader Isabella de Lis
Ster, PROK
v.m.v. Kannan GFE
1.60m.
m.m.v. Lorraine
1.10m.
Moeder Abbygail Z
PROK
Vader van moeder Asca Z
1.60m.
v.v.m. Askari
1.60m.
m.v.m. KrokusBluette
Moeder van moeder Mary-Lou
D-OC
v.m.m. Diamant de Semilly
1.60m.
m.m.m. Atlanta H
Elite, EPTM-spr, Prestatie, PROK