We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

OCATIE: EERSEL
FOKKER/CONTACT: Dhr. K. Hoogers – +31 (0)6-37112925
Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!
-----
Uvanta is een merrieveulen die met veel souplesse, ruimte en gemak beweegt, daarnaast beschikt ze over het vriendelijke en gemoedelijke karakter die haar vader Va Bene (v. Veneno) aan zijn kinderen doorgeeft.

Moeder is de Elite, Preferente, IBOP-dr, PROK merrie Covanta (v. Oscar). Zij bracht onder andere de Elite, D-OC, IBOP-dr., PROK merrie Havanta (v. Fürst Romancier) en de Elite, IBOP-dr. D-OC en ZZ-licht geklasseerde merrie Lavanta (v. Guardian S). Haar dochter Ovanta (v. For Ferrero) werd voorlopig Keur verklaard met een prachtige cijferlijst met 2 x een 7,5 voor Exterieur en Houding en maarliefst 4 x het cijfer 8 voor Bewegen, Stap, Draf en Galop!

In de merrielijn vinden we o.a. de zeer succesvolle Ferguson zoon Lord Platinum. Deze talentvolle ruin, die tweemaal succesvol deelnam aan de WK jonge dressuurpaarden, laat met zijn ruiter Curro Sanchez Benitez scores van meer dan 70% noteren in de Lichte Tour.

Meer informatie vind u ook op onze website www.veulentekoop.nl
-----
Va Bene, kleinzoon van Vitalis, is één van de meest gewilde en getalenteerde hengsten van Duitsland.

Naast zijn prachtige donkere voskleur valt Va Bene op door zijn geweldige houding, zijn fantastische balans in zijn basisgangen en zijn aanleg voor verzamelen. Dat is een aangeboren talent van de kleinzoon van Vitalis die zich geweldig laat rijden en een heel relaxt karakter heeft.

Va Bene boekte al opmerkelijke, sportieve successen. Dat begon met een uitmuntende 50-dagen test in Schlieckau met een totaal gemiddelde van 8.59. Va Bene won meerdere jonge paardenproeven met cijfers tot een 9,0. Als vijfjarige kwalificeerde Va Bene zich voor het Bundeschampionat en plaatste zich daarmee voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. In 2022 als zesjarige won Va Bene een kwalificatie voor het Bundeschampionat met een 8,7. Hij nam in Ermelo met Johanna Wadenspanner deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden.

Va Bene lijkt zijn kwaliteiten door te geven aan zijn nakomelingen. De veulens worden gekenmerkt door een bovengemiddelde draftechniek, met veel souplesse en balans. Daarbij hebben de veulens heel veel uitstraling en een goed karakter. Op veilingen betaalden kopers topprijzen voor de veulens van Va Bene. Op meerdere veulenkampioenschappen boekten zijn veulens hoge klasseringen. Dat maakt Va Bene tot één van de meest gewilde en meest dekkende dressuurhengsten van Duitsland.

Uit de eerste jaargang zijn al drie zonen van Va Bene goedgekeurd, waarvan twee met een premie.

Stamboom

Vader Va Bene
ZZ-Zwaar
Vader van vader Veneno
Inter A/B/II
v.v.v. Vitalis
PSG/Inter I
m.v.v. Diamond Lady
Moeder van vader Passion
v.m.v. Belissimo M
Grand Prix
m.m.v. Pilar
Moeder Covanta
Elite, Preferent, IBOP-dr. PROK
Vader van moeder Oscar
PSG/Inter I
v.v.m. Wolfgang
m.v.m. Berania
Moeder van moeder Tovanta
Elite, Sport-dr.
v.m.m. Jazz
Grand Prix
m.m.m. Ovanta
Ster, Preferent, Prestatie