We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

ULRIKE-NETTY: BEELDSCHOON ORIGINEEL GEFOKT MERRIEVEULEN MET KONINKLIJKE UITSTRALING EN BEWEGING  

Te koop: bruine kol sneb met, 3 witte benen: Ulrike-Netty (Grand Prix dressuurhengst Floriscount x nat. kampioene elitemerries 2019 Jeaninetty van Alexandro P x elite sport (Z2) merrie Sinetty van Cabochon x preferent prestatiemerrie Minetty van Zep x het allerlaatste merrieveulen van Amor, de stermerrie Gozinetty), geboren 22 april 2024. Ulrike valt op door haar gebeeldhouwde exterieur, front en voornaamheid, opvallende beentechniek in draf en een extra galoppade.  

Out of the box denkend (Jazz, Ferro, Gribaldi, Flemmingh-vrij) kozen wij voor de Oldenburgse Grand Prix hengst Floriscount (Florencio x Donnerhall x Waldorff x Tin Rocco x Vollkorn xx), die onder Olivier Oelrich in de Nunberger Bokal liep en onder de dochter van de fokker Patricia von Merveldt Grand Prix dressuur. De FN-dressuur fokwaarde 2023 van Floriscount is 137. In Nederland staat hij bekend als de vader van Ferguson en grootvader van Kyton.  

Moeder Jeaninetty werd in 2018 NMK reserve-kampioen en in 2019 na een zeer goede allround EPTM test (7,5 dressuur, 8 springen, 8,5 instelling) NMK kampioen van de keurmerries (exterieur 80, draf 85, houding 80).  
De elite sportmerrie ( Z2 dressuur) grootmoeder Sinetty is een driekwartzuster van de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) en de Z1 dressuurruin Rex non Moritur (Cabochon) en de M2 merrie Tinetty (Farrington). De betovergrootmoeder Gozinetty (het allerlaatste merrieveulen van Amor) bracht ook het Grand Prix dressuurpaard Next One (Bismarck).  Ook de kampioenshengst Karolus Magnus en NMK kampioene 2018 NMK Klarinetty en de Zware Tour merrie Aninetty (Elegant) komen uit dezelfde moederlijn.    

Ulrike-Netty is geheel vrij van Jazz-, Flemmingh-, Gribaldi- en Ferro-bloed en daarmee na of naast een sportcarrière ook zeer interessant voor de fokkerij.

Stamboom

Vader Floriscount
Grand Prix
Vader van vader Florencio
keur pref PSG/Inter I
v.v.v. Florestan (Fidelio x Rheingold)
m.v.v. Walessa (Weltmeyer x Pik Bube II)
Moeder van vader Arkona
Elite
v.m.v. Donnerhall (Donnerwetter x Markus))
Grand Prix
m.m.v. Arwaldis (Walldorf I x Tin Rocco)
Moeder Jeaninetty
elite NMK kamp 2019
Vader van moeder Alexandro P
preferent Z-Zwaar
v.v.m. Koss (El Corona x Goudsmid)
pref 1.20 springen Z2-dressuur
m.v.m. Itilde (Satelliet x Uriant)
keur preferent
Moeder van moeder Sinetty
elite sport dressuur
v.m.m. Cabochon (Vincent x Commandant)
keur
m.m.m. Minetty (Zep x Amor)
ster preferent prestatie