We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie


Usance: STOER GELDERS MERRIEVEULEN MET FRONT, TECHNIEK, TRITT EN MECHANIEK  

Te koop de bruine kol sneb Usance (Henkie x ster Distance van Laurentz x de keur prestatiemerrie Mesalliance van Cabochon x UTV-kampioene keur preferente Esperance van Goudsmid), geboren 11 april 2024.

Zij is een volle zuster van de kampioen bij de Gelderse merrieveulen op de NVK in Ermelo 2022: Stance en NVK-deelneemster Terance, die aangehouden worden om t.z.t. de Gelderse fokkerij voort te zetten (zie video’s Stance en Terance). Moeder Distance is wederom drachtig van Henkie en om niet drie volle zusters aan te houden is de reden van verkoop van het veulen Usance en/of de tweejarige Stance of het jaarling Terance.  

De over veel front en houding beschikkende Usance valt op door veel tritt, mechaniek en macht in de bewegingen. Vader Henkie (Alexandro P) presteerde zeer succesvol met Adelinde Cornelisse tijdens de Wereldkampioenschappen Jonge Paarden in Ermelo en is in de Lichte Tour uitgebracht.

Distance’s moeder de keurmerrie Mesalliance beschikt over het sportpredicaat dressuur en werd op basis van sportprestaties van haar kinderen, prestatiemerrie.
Halfbroers/zusters van de moeder van Usance zijn, de in de sport ZZL gekwalificeerde Gentil, Z1-lopende Florance en Elegance (allen van Alexandro P) en de keur sportmerrie (Z1) Tendance (Osmium). Grootmoeder Mesalliance is ook de grootmoeder van het Zware Tour paard Cipollini (Laurentz) en de Z1-gekwalificeerde Z.O.Z. (Elegant). Een halfzus van Mesalliance is de NMK keur sportmerrie Ordonnance (Wagenaar).  

De overgrootmoeder, de UTV-kampioene Esperance is de grootmoeder van het Z-dressuurpaard Bengel (Sander) en de M-dressuurpaarden Bodensa-May (Parcival), Esperance II (Upperville) en het Z-dressuurpaard Jim (Rubus B) en het M-menpaard Ultralux (Cabochon).  

Usance heeft, naast de waardevolle genen voor de Gelderse fokkerij, alles in zich om zich te ontwikkelen tot een veelzijdig (dressuur en/of mennen) sportpaard.  

Uw kans om een goede Gelderse fokmerrie danwel fijn sportpaard te kopen uit de fokkerij van de KWPN Fokkers van het Jaar, Gait (2004), Henk (2018) en Ria Hekkert (2022).  

Stamboom

Vader Henkie
WK Jonge Paarden en PSG/Inter onder Adelinde Cornelisse
Vader van vader Alexandro P
preferent ZZ-Zwaar
v.v.v. Koss (El Corona x Goudsmid)
preferent 1.20 springen Z2 dressuur
m.v.v. Itilde (Satelliet x Uriant)
keur preferent
Moeder van vader Beaujamanda
prestatie ster voorlopig keur
v.m.v. Upperville (Cabochon x Creool)
Grand Prix
m.m.v. Jamanda (Zep x Unitas)
keur sport Z-dressuur
Moeder Distance
ster
Vader van moeder Laurentz
1.10 springen en Z2-drssuur
v.v.m. Bazuin (Satelliet x Gloriant)
Z2-dressuur
m.v.m. Erika (Unitas x Folio)
prestatie keur preferent
Moeder van moeder Mesalliance
prestatie keur sport dressuur
v.m.m. Cabochon (Vincent x Commandant)
keur
m.m.m. Esperance (Goudsmid x Commandant)
keur